Thor Heyerdahl
Kon-Tiki
Nordmanden bag ekspeditionen er Thor Heyerdahl. Hans teori er, at Polynesien er befolket af oprindelige folk fra Sydamerika. En teori der er stor uenighed om i videnskabelige kredse, og som den dag i dag stadig kun delvist er bevist. Men Heyerdahl er en handlingens mand. Sammen med fem andre bygger han en tømmerflåde af balsatræ og binder den sammen med reb. Rejser ud på en næsten 7000 km lang rejse over Stillehavet. Lander på et rev ud for øen Raroia og beviser dermed, at rejsen over Stillehavet har kunnet lade sig gøre.
Fatu Hiva – tilbage til naturen
Men Kon-Tiki var langt fra Heyerdahls første opdagelsesrejse. Efter at være blevet gift juleaften 1936, rejser Thor og Liv til Fatu Hiva. De ønsker at leve i pagt med naturen. Lægge alle moderne bekvemmeligheder bag sig. Men livet på øen bliver hårdere end forventet og til sidst rejser de tilbage til Norge.
Ra
Først Stillehavet, så Atlanterhavet. I 1969 stævner Ra-ekspeditionen ud fra Safi i Marokko med kurs mod Amerika. De må opgive undervejs, da Ra som er bygget af siv, tager vand ind. Men Heyerdahl giver ikke så let op. I 1970 stævner Ra II ud og tilbagelægger 3300 sømil over Atlanten. Under Ra II rapporterer Heyerdahl om plastikforurening i havet. Livet igennem bevarede han et kritisk syn på den moderne verdens ødelæggelse af naturen.
I Adams fodspor
Heyerdahl var uddannet etnolog, arkæolog og forfatter til utallige bøger og skrifter. Født i Larvik syd for Oslo i 1914. Han var gift tre gange og fik fem børn. Han har rejst i det meste af verden. Sammen med den svenske filminstruktør, Olle Nordemar, vandt han en Oscar for dokumentarfilmen om Kon-Tiki i 1951.
Han var en dygtig formidler og i biografien I Adams fodspor fortæller Heyerdahl selv om sit liv og ekspeditioner og sit møde med flere af verdens ledere i sit arbejde for verdensfred og internationalt samarbejde.
Han er begravet i Italien