Brug af konverterings programmet Calibre

Her følger en vejledning til hvordan du downloader konverterings programmet Calibre og ændrer formatet på en E-bog med programmet.

I denne vejledning bruges en Windows enhed. Konverterings programmet Calibre kan også benyttes på en Mac.

Sådan downloader du Calibre:

1. Gå til Calibres download side.
  2. Vælg knappen ”Windows” som ligger som det første ikon.
    Skærmbillede der viser placeringen af Windows ikon

3. Tryk nu på linket ”Download Calibre”.
    Skærmbillede der viser placeringen af download muligheden

4. Download af programmet Calibre til Windows vil nu sarte.
    Skærmbillede der viser at download er startet

5. Vælg ”Åben” når programmet er færdigt med at downloade.
    Skærmbillede der viser placeringen af knappen Åben

6. En boks fremkommer nu midt på din skærm. Sæt markering i boksen ved ”I accept the terms in the License Agreement”.
    Skærmbillede der viser placeringen af markerings muligheden I accept the terms in the License Agreement

7. Vælg nu knappen ”Install” nederst i boksen.
    Skærmbillede af der viser placeringen af knappen Install

8. Ny boks fremkommer nu på din skærm. Vælg knappen ”Finish” som du igen finder nederst i boksen.
    Skærmbillede der viser placeringen af knappen Finish

9. Installationen af konverterings programmet Calibre er nu fuldført og en ny boks vil fremkomme. Her skal du vælge sprog og placering til dine bøger. Sproget er automatisk valgt til dansk og placeringen af din bøger vil være i mappen ”Overførsler” på din computer.

10. Vælg nu knappen ”Næste” som du finder nederst i boksen.
    Skærmbillede der viser placeringen af knappen Næste

11. En ny boks vil nu fremkomme på din skærm hvor du skal vælge ”Producent” og ”Enhed”. Disse valg er sat korrekt på forhånd.

12. Vælg knappen ”Næste” som du finder nederst i boksen.
    Skærmbillede der viser placeringen af knappen ”Næste”

13. Ny boks fremkommer på din skærm, som fortæller at Calibre er opsat korrekt på din Pc. Vælg knappen ”Finish” som di finder nederst i boksen.
    Skærmbillede der viser placeringen af knappen Finish

14. Calibre er nu installeret på din PC og klar til brug.

Sådan ændre du et E-bogs format med Calibre:

Her følger en vejledning hvor vi benytter Calibre til, at ændre en e-bog i formatet HTML til formatet MOBI så det passer til en Kindel oplæser. Programmet Calibre virker på samme måde lige meget hvilket e-bog format du ønsker at ændre fra eller til.

1. Åben Notas Bibliotek og vælg den e-bog som du ønsker at konvertere.
  2. Vælg fanen E-bog.
    Skærmbillede der viser placeringen af fanen e-bog

3. Vælg formatet ”HTML uden indholdsfortegnelse” via dropdown menuen som du finder før ”Download”.
    Skærmbillede der viser placeringen af format HTML uden indholdsfortegnelse

4. Tryk nu på ”Download”.
    Skærmbillede der viser placeringen af download muligheden

5. En bjælke nedenunder ”Download” vil nu være fremme med teksten ”Download er startet. Hvis ikke klik her”. Hvis download ikke starter automatisk, kan du trykke på ”klik her” i bjælken.
    Skærmbillede der viser at download er startet

6. Bogen er nu ”Downloadet” og den kan findes i mappen ”Overførsler” på din computer.

7. Åben nu programmet Calibre.
    Skærmbillede af programmet Calibre

8. Vælg knappen ”Tilføj bøger” som du finder i øverste venstre hjørne.
    Skærmbillede der viser placeringen af knappen Tilføj bøger

9. Vælg nu bogen som du ønsker at konvertere fra mappen ”Overførsler” på din computer.
    Skærmbillede af den valgte bog i mappen ”Overførsler”

10. Vælg nu knappen ”Åben”.
    Skærmbillede der viser placeringen af knappen Åben

11. Din bog vil nu ligge i calibres bibliotek.
    Skærmbillede af den valgte bog i calibre biblioteket

12. Vælg nu knappen ”Konvertér bøger” som du finder lige øverst efter knappen ”Redigér metadata”.
    Skærmbillede der viser placeringen af knappen Konvertér bøger

13. Vælg nu formatet ”MOBI” via dropdown menuen "Output-format" som du finder ude til højre.
    Skærmbillede af valgt MOBI format

14. Tryk nu på ”ok” som du finder nederst til venstre.
    Skærmbillede der viser knappen ok

15. Calibre starter nu konverteringen af den valgte bog. Nederst i højre hjørne vil en tekst være fremme som fortæller at programmet udfører en opgave.
    Skærmbillede der viser placeringen af at konverterings opgaven udføres

16. Når bogen er konverteret vil der nu nederst i højre hjørne være en tekst fremme som fortæller, at programmet udfører nul opgave.
    Skærmbillede der viser placeringen af at nul opgaver udføres

17. Tryk nu på linket ”Klik for at åbne” som du finder ud foran "sti:".
    Skærmbillede der viser placeringen af linket Klik for at åbne

18. Bogen er blevet konverteret og er nu til at finde som bl.a. et MOBI-format. Du kan vælge at åbne den, flytte den til et andet sted på computeren eller overfører den til din Kindle.
    Skærmbillede der viser placeringen af bogen