Sådan downloader og åbner du en e-bog

Hermed følger en vejledning til hvordan du downloader og åbner en e-bog på følgende 4 enheder: Android enhed, iPhone eller iPad, PC og Mac.

Download og installer først den app du ønsker at åbne bogen i f.eks. Word eller Adobe Acrobat.

Vi downloader bogen i formatet Docx, Word på alle 4 devices.

Sådan downloader og åbner du en e-bog på en Android enhed

1. Log på Notas Bibliotek og vælg den e-bog som du ønsker at downloade. Vælg fanen E-bog.
    Skærmbillede der viser placeringen af fanen e-bog

2. Vælg formatet ”Docx Word” via dropdown menuen som du finder før ”Download”.
    Skærmbillede der viser placeringen af dropdown menu

3. Vælg knappen ”Udført”.
    Skærmbillede der viser placeringen af knappen Udført

4. Tryk nu på ”Download”.
    Skærmbillede der viser placeringen af download muligheden

5. En boks vil nu være fremme med teksten ”Download fil?". Boksen fortæller også om hvilken bog det drejer sig om og om bogens størrelse. Vælg ”download” for at hente bogen.
    Skærmbillede der viser boks med indhold omkring hvorvidt man ønsker at downloade den valgte bog

6.  En boks nedenunder ”Fjern” vil nu være fremme med teksten ”Download er startet. Hvis ikke – venligst klik her”. Hvis download ikke starter automatisk, kan du trykke på ”Klik her” i boksen.
    Skærmbillede der viser at download er startet

7. Et kort øjeblik vil fremkomme en ny boks med teksten ”Der er blevet downloadet 1 fil”. Denne boks er fremme i meget kort tid. Hvis ikke du når at trykke på ”Åben fil” kan du finde bogen via genvejsmenuen i toppen af din Android enhed.

8. Hvis det kan lade sig gøre, så tryk på "Åben fil" i boksen der er fremkommet på skærmen.
    Skærmbillede der viser boksen med Åben fil muligheden

9. Hvis du ikke når, at trykke på "Åben fil" i boksen, kan du finde filen via din genvejsmenu i toppen af din android enhed.
    Skærmbillede der viser den downloaded bog i genvejsmenuen

10. Din bog er nu downloadet og vil blive vist på din skærm.
    Skærmbillede der viser en åben bog på en andriod telefon

Sådan downloader og åbner du en e-bog på en Iphone / Ipad

1. Log på Notas Bibliotek og vælg den e-bog som du ønsker at downloade.Vælg fanen "E-bog".
    Skærmbillede der viser placeringen af fanen e-bog

2. Vælg formatet ”Docx, Word” via dropdown menuen som du finder før ”Download”.
    Skærmbillede der viser placeringen af dropdown menuen

3. Tryk nu på ”Download”.
    Skærmbillede der viser placeringen af download muligheden

4. En boks vil nu være fremme med teksten ”Download er startet. Hvis ikke venligst klik her”. Hvis download ikke starter automatisk, kan du trykke på ”Klik her” i boksen.
    Skærmbillede der viser at download er startet

5. Denne guide er lavet med en Ipad Mini 2, hvis din Ipad er nyere skal du finde den downloaded e-bog ved at trykke på "Download" oppe til højre. Hvis du bruger en ældre version vil din din bog nu være downloadet og vist på din skærm.
    Skærmbillede der viser en åben bog på en Ipad og placering af muligheden Download

Sådan downloader og åbner du en e-bog på en PC

1. Log ind på Notas Bibliotek og vælg den e-bog som du ønsker at downloade. Vælg fanen "E-bog".
    Skærmbillede der viser placeringen af fanen e-bog

2. Vælg formatet ”Docx Word” via dropdown menuen som du finder før ”Download”.
    Skærmbillede der viser placeringen af dropdown menuen

3. Tryk nu på ”Download”.
    Skærmbillede der viser placeringen af download muligheden

4. En boks vil nu være fremme med teksten ”Download er startet. Hvis ikke – venligst klik her”. Hvis download ikke starter automatisk, kan du trykke på ”Klik her” i boksen.
    Skærmbillede som viser at download er startet

5. Vælg ”Åben” når bogen er færdig med at downloade. Hvis du bruger en chrome browser kan du finde den downloaded bog nede i venstre hjørne og trykke på "Åben" der.
    Skærmbillede som viser Åben muligheden i en chrome browser

6. Din bog er nu downloadet og vil blive vist på din skærm.
    Skærmbillede der viser en åben bog på en pc

Sådan downloader og åbner du en e-bog på en Mac

1. Log på Notas Bibliotek og vælg den e-bog som du ønsker at downloade. Vælg fanen "E-bog".
    Skærmbillede der viser placeringen af fanen e-bog

2. Vælg formatet ”Docx Word” via dropdown menuen som du finder før ”Download”.
    Skærmbillede der viser placeringen af dropdown menuen

3. Tryk nu på ”Download”.
    Skærmbillede der viser placeringen af download muligheden

4. Vælg nu ”Overførsler” fra dit skrivebord. Find bogen i "Overførelser". Tryk på bogen og den vil åbne sig i format Docx, Word.
    Skærmbillede der viser ikonet overførsler på et skrivebord på en mac

5. Din bog er nu downloadet og vil blive vist på din skærm.
    Skærmbillede der viser en åben bog på en mac