Sådan får du din Mac til at læse højt med Tekst til Tale

Anvend Mac's egen oplæsningsfunktion.

Hvis du ikke kan få din PDF til at fungere med IntoWords eller ikke har et oplæsningprogram installeret på din Mac, så kan du anvende Mac’s egen indbygget oplæsningsfunktion - Tekst til Tale.

Vigtig vedr. eksamen
Bruger du IntoWords i det daglige, anbefaler vi at du klargør og tester anvendelse af Tekst til Tale på din Macbook FØR eksamen.

Her beskriver vi, hvordan du benytter denne funktion på din Macbook.

1. Vælg Systemindstillinger

2. Vælg Diktering & Tale

3. Sæt flueben i Læs valgt tekst op, når der trykkes på tasten.

4. Vælg hvilken genvejstast, som du vil benytte til at sætte oplæsningen i gang, ved at vælge Skift Tast…

5. Under Tekst til tale kan du også skifte stemmer og hastighed.

6. Åben din PDF fil i Adobe Reader, og vælg Rediger.

7. Vælg Tilgængelighed.

8. Vælg Skift Læseindstillinger…

9. Sæt nu læserækkefølgen til Læserækkefølge fra venstre mod højre, top mod bund.

10. Valg her efter start, sæt din markør på en side, og tryk på den genvej, som du har valgt. Hele siden vil nu blive læst højt.

Hvis du skal læse et Word dokument, så skal du markerer teksten og trykke på den genvejstast, som du har valgt, så bliver det markerede stykke læst højt.

Hjælpe-emneord:
Kontakt:
Studieservice
Tlf. 39 13 46 04
Åbningstider:
Hverdage: kl. 8-15, Fredag kl. 8-12, Weekend og helligdage: Lukket.