Sådan får du din Mac til at læse højt med Tekst til Tale

Her følger en vejledning til, hvordan du anvender Macs egen indbygget oplæsningsfunktion Tekst til tale.

Den følgende guide er lavet ved brug af en MacBook Pro, MacOS Catalina, version 10.15.3 fra 2019.

1. Vælg knappen ”Systemstillinger” fra startmenuen på din Mac.
    Skærmbillede der viser placeringen af knappen Systemindstillinger

2. Vælg knappen ”Tilgængelighed” som du finder efter knappen ”Brugere og grupper”.
    Skærmbillede der viser placeringen af knappen Tilgængelighed

3. Vælg knappen ”Tale” som du finder i menuen under ”Syn”.
    Skærmbillede der viser placeringen af knappen Tale

4. Marker med flueben i boksen ”Læs valgt tekst op, når der trykkes på tasten, aktuelle tast:” Derefter oplyses hvilken aktuelle tast som starter og stopper ”Tekst til tale”.
    Skærmbillede der viser tilgængeligheds indstillinger

5. Du har mulighed for, at ændre hvilken genvejstast du vil benytte til at starte og stoppe ”Tekst til tale”. Ønsker du at ændre dette skal du vælge knappen ”Skift tast” som du finder lige efter boksen du har sat flueben i.
    Skærmbillede der viser placeringen af knappen Skift tast

6. Du har nu slået ”Tekst til Tale” til på din Mac og kan nu få læst din e-bog op ved at markerer tekst og benytte valgt genvejstast. Du kan også tilrette "Systemstemmen" og "Talehastigheden" under knappen "Tale".

Hjælpe-emneord

Kontakt

Kontaktcenter
Tlf. 39 13 46 00
Åbningstider:
Mandag til torsdag kl. 8-15, fredag kl. 8-12