Søg i samlingerne og vores anbefalinger i Nota Bibliotek appen

Bemærk nedenstående er vejledninger til brugen af Notas gamle app, Nota bibliotek, som udfases i løbet af 2023. Vi arbejder pt. på at rette hjælpeteksterne. På Nota Biblioteket kan du også finde bøger ud fra genrer eller emner. Du kan også finde ud af, hvilke bøger vi på nuværende tidspunkt anbefaler indenfor de samlinger du selv har valgt at følge. Det kan du læse mere om i denne vejledning.

Søg i samlingerne

1. Tryk på knappen ”Find bøger”. Du finder denne knap nederst til højre i app’ens bundmenu.
    Skærmbillede der viser placeringen af knappen Find bøger

2. Under søgefeltet i toppen af skærmen, får du nu nogle forskellige muligheder. Først får du mulighed for at vælge mellem om du vil have genrerne fremme som en liste eller som et galleri.
    Skærmbillede, der viser placeringen af knappen der skifter mellem gallerivisning og listevisning

3. Herefter kan du vælge mellem tre samlinger: ”Voksne”, ”Unge” og ”Børn”. Når du vælger mellem de forskellige samlinger, vil genrerne herunder ændre sig.
    Skærmbillede der viser hvor man skifter mellem samlingerne Voksne, Unge og Børn

4. Når du har valgt, hvilken samling af bøger du vil se genrer for, kan du nu gennemgå genrerne og trykke ind på den du har interesse for. Vil du retur til oversigten af genrer, kan du trykke på ”Gå tilbage”, som er den pil der er øverst til venstre.
    Skærmbillede der viser knappen Gå tilbage

5. Inde på den valgte genre har du igen her mulighed for, at vælge mellem, om du vil have titlerne fremme på en liste eller som galleri. Denne knap finder du op til venstre. Du vil således blive præsenteret for forskellige bogtitler, indenfor forskellige kategorier. Det kan for eksempel være de nyeste bøger indenfor genren, eller det kan være bøger indenfor et bestemt emne i denne genre.Trykker du på en bog, vil du komme videre til bogens ”Bogdetaljer”.
    Skærmbillede der viser placeringen af knappen der skifter mellem gallerivisning og listevisning når man er inde på en genre

6. Du kan også vælge at ”Følge samlingen” ved at trykke på knappen vist som et hjerte, som du finder oppe til højre. Når man følger samlingen, vil du finde bøger indenfor denne genre under ”Anbefalet”. Ønsker du ikke at følge samlingen mere, kan du trykke på hjertet igen og på den måde stoppe med at følge samlingen.
    Skærmbillede der viser placeringen af knappen Følg samlingen

Anbefalede bøger

Trykker du på ”Anbefalet” midt i menuen i bunden af appen, vil du kunne se de bøger vi kan anbefale dig.

Skærmbillede der viser placeringen af knappen ”Anbefalet”

Anbefalinger vil være en kombination af vores nyeste bøger, populære bøger og bøger indenfor de samlinger, du har valgt du er interesseret i.

Øverst til højre står der ”Tilpas”. Trykker du her, kan du se hvilke samlinger du har valgt at du interesserer dig for.

Skærmbillede der viser placeringen af funktionen Tilpas

Først kan du vælge hvilken samling, du vil vælge genrer ud fra. Du kan vælge mellem ”Voksne”, ”Unge” og ”Børn” og tallet i parentesen oplyser, hvor mange samlinger du har valgt at interessere dig for.

Skærmbillede der viser hvor man skifter mellem samlingerne Voksne, Unge og Børn

Du kan under de tre samlinger tilvælge og fravælge de genre du har interesse for. Er en genre valgt, er den markeret med et blåt flueben til højre for genren. Når du er tilfreds med dine valg, trykker du på ”OK” øverst til højre.

Skærmbillede der viser hvordan det ser ud når man har valgt forskellige genrer