Søg på specifikke titler, forfattere eller emner i Nota Bibliotek appen

I denne vejledning, vil vi beskrive de funktioner og muligheder du har, når du bruger vores søgefelt til at søge efter bøger inde på Nota Bibliotek appen.

Find bøger med søgefeltet

Hvis du ønsker at søge efter specifikke bogtitler, forfattere eller genrer, gør du følgende.

1. Tryk på knappen ”Find bøger”. Du finder denne knap nederst til højre i appens bundmenu.
    Skærmbillede der viser placeringen af knappen ”Find bøger”

2. Tryk på feltet ”Søg” øverst på siden.
    Skærmbillede der viser placeringen af feltet ”Søg”

3. Du får nu mulighed for at skrive i søgefeltet. Efterhånden som du skriver, vil der komme søgeforslag frem, under der hvor du skriver. I parentesen til højre for søgeforslaget står, om forslaget omhandler en titel, en forfatter eller bøger inden for et emne. Du kan nu enten trykke på et af søgeforslagene eller du kan trykke ”Søg”.
    Skærmbillede der viser søgeforslag og placeringen af søgeknappen

4. Nu får du vist en liste af bøger, der matcher med din søgning. Hvis du ikke er tilfreds med din søgning, kan du trykke i søgefeltet øverst, for at rette i din søgning. Du kan også trykke på knappen ”Ryd forespørgsel” for at starte forfra med at søge. Denne knap er til højre for søgefeltet og er vist med et kryds.
    Skærmbillede der viser søgeresultat og placeringen af knappen Ryd forespørgsel

Afgræns din søgning

Ønsker du at gøre din søgning mere præcis, og fjerne ikke relevante bøger fra din søgning, kan du trykke på knappen ”Afgræns”.

Skærmbillede der viser placeringen af knappen Afgræns

Her kan du for eksempel vælge, at du kun vil have lydbøger, hvor du samtidig kan følge med i teksten eller at du kun vil have bøger oplæst på et specifikt sprog. Vælger du en afgrænsning, markeres dette med ud fra det du har valgt. Når du er tilfreds med din afgræsning, trykker du på ”OK” øverst til højre. Hvis du gerne vil fjerne din afgrænsning eller starte forfra med afgræsningen kan du trykke ”Nulstil”, der også befinder sig øverst.

Skærmbillede der viser mulighederne for at afgrænse i søgeresultatet

Sorter i søgeresultatet

Hvis du gerne vil sortere listen af søgeresultater trykker du på knappen ”Sorter” som du finder øverst til højre. Denne knap er vist med en to pile der peger op og ned. Ved siden af står, på hvilken måde der lige nu bliver sorteret. Som standard vil der sorteres efter relevans.

Skærmbillede der viser placeringen af knappen ”Sorter”

Når du har trykket på knappen, kommer der en menu frem i bunden af appen. Her kan du vælge alternativer til den måde der lige nu sorteres på. Du kan f.eks. vælge at sortere listen alfabetisk ud fra bogtitlerne, ved at vælge ”Titel A-Å”. Når du trykker, vil du komme tilbage til listen af bøger, som nu bliver sorteret efter det du har valgt.

Skærmbillede der viser mulighederne for at sortere i søgeresultatet

Hvorfor står bogen flere gange?

Når du kigger på listen over bøger, kan nogle bøger godt stå to gange. Dette kan blandt andet skyldes at lydbogen findes med og uden tekst. En anden årsag til, at bogen ligger flere gange, kan være at den er indlæst på flere forskellige sprog.