Tema

Faglitterære fortællinger

Forside fra bogen Dr. Zukaroffs testamente
Faglitteratur fortalt på en berigende og spændende måde, ligesom skønlitteratur. Er du til bøger, hvor virkelige begivenheder er beskrevet på en underholdende måde, så kan dette tema lige noget for dig.

Berigende virkelige historier

De virkelige begivenheder kan med andre ord være fortalt som romaner, hvor der indgår virkelige personer og karakterer. På denne måde kan bøgerne berige med både faktuel viden og spændende oplevelser.

De faglitterære fortællinger har ofte et bestemt emne, en bestemt begivenhed eller en bestemt periode som udgangspunkt, men kan i øvrigt omhandle vidt forskellige emner. Denne liste indeholder et bredt udvalg, men hovedemnerne er historie, krig, krimi, rejser og psykologi.

Fra danmarkshistorien

Bogen Dobbeltmordet på Peter Bangs Vej af Peer Kaae er en dokumentarisk historie. Gennem forfatterens egen, selvstændige efterforskning kastes der lys over de uopklarede mord.

Blekingegadebanden af Peter Øvig Knudsen er en spændende og interessant fremstilling af en af Danmarkshistoriens største forbrydelser.

Fra Danmarkshistorien kan også fremhæves Hundemordet i Vimmelskaftet, der gennem en række gode fortællinger om blandt andet svindlere, tiggere, soldater og prostituerede, giver et godt indblik i Københavns social- og kulturhistorie i 1700-tallet.

Tag med ind i hjernen

Hjernen er temaet i bogen Dr. Zukaroffs testamente, hvor den mystiske Dr. Zukaroff henvender sig til Peter Lund Madsen for at hjælpe ham med at skrive et manuskript om hjernen. Dr. Zukaroffs testamente er en populær og underholdende fremstilling af hjernen og på samme tid en roman med spændingsmomenter.

Er du til underholdning og virkelige facts og begivenheder er disse bøger være noget for dig!

28. april 2016

Bøger i dette tema