Tema

TV-serier og bøger

Forside fra bogen Tornfuglene
Ligesom spillefilm ofte kan være baseret på bøger, så kan TV-serier også have deres udspring i den litterære verden. Og da TV-serier er mere populære end nogensinde før, så er det på sin plads også at fremhæve nogle af alle de bøger, som har givet inspirationen til mange timers god underholdning.

Raceproblematikker og livet på prærien

En af de store TV-satsninger var serien Nord og syd fra 1985. Den er baseret på bogen af samme navn af John Jakes og handler om venskabet mellem to unge mænd under den amerikanske borgerkrig.

I den blødere ende har vi serien om Laura og det lille hus på prærien i sidste del af 1800-tallet. Bøgerne om Laura hører til under genren børnebøger, men har nok lige så mange, hvis ikke flere, voksne læsere.

Danske serier

I Danmark er vi også glade for TV-serier. De fleste husker nok den om Svend Gjønge og hans ven Ib med Søren Pilmark i hovedrollen som Gjøngehøvdingen. En anden serie der er værd at nævne er Fiskerne, som er baseret på romanen af samme navn af Hans Kirk. Her følger vi en gruppe fiskere ved Limfjorden og deres kamp for at holde sammen på fællesskabet, da de slår sig ned i et mere fritænkende samfund.

Aktuelle serier

I den aktuelle afdeling kan nævnes den anmelderroste serie Natportieren, som Susanne Bier har været instruktør på, og for nyligt vundet en Emmy for. Den er baseret på en kriminalroman med samme navn af John le Carré.

En af de serier, som har trukket allerflest seere til, er fantasy-serien Game of Thrones (Kampen om tronen), som nu kører på 6. sæson. Den er skrevet af George R. R. Martin og bygger på hans fem bøger om en fiktiv verden med kampe mellem forskellige familiedynastier. Serien er netop nu aktuel med en sjette sæson, som dog er TV-producenternes egen viderefortolkning af serien.

Jeg har her samlet en liste med inspiration, så du kan grave dig ned i bøgerne bag TV-serierne.

7. december 2016

Bøger i dette tema