Anbefaling

Kenneth Bøgh Andersens Antboy - Tissemyrens bid

Af Kenneth Bøgh Andersen
Forside fra bogen Antboy
Første del i den populære serie om Pelle, der bliver bidt af en tissemyre og bliver til superhelten Antboy.

Pelle på 12 år er overvægtig og bliver mobbet i skolen. En dag bliver han bidt af en tissemyre og får superkræfter.

Terror-tvillingerne

Hovedpersonen Pelle Nøhrmann er 12 år og bor med sine forældre i en kedelig provinsby. Pelle er meget alene, han har ingen venner, og han er overvægtig. Pelle er en kvik dreng, hurtig i replikken og tænker meget over tingene.

I skolen bliver Pelle dagligt forfulgt af to større drenge, som terroriserer de mindre elever. De kaldes Terror-Tvillingerne, forkortet T-T. De er grove, men selv når Pelle er trængt op i en krog, kan han ikke holde sin mund. Han er altid god for nogle kvikke og rammende bemærkninger til de to, som kommer til kort på det verbale område.

Tissemyrens bid

En dag kommer Pelle hjem efter en total ydmygende dag. Han vil opvarme nogle pandekager i mikrobølgeovnen, og da han tager dem ud, mærker han et smertende stik i højre hånd. Han har fået et lille rødt mærke på håndryggen. Da han kigger ind i ovnen, ser han en tissemyre derinde. Derefter sover han en hel uge.

Superhelt 

Så sker forandringerne. Pelle får superkræfter. Han kan løfte meget tunge ting, han kan spurte over 80 km i timen, og han får en fantastisk lugtesans. Han opdager også, at han kan falde uden at slå sig. Han kan kravle på vægge og lofter som Spiderman. Det står klart for Pelle, at tissemyren fra ovnen har smittet ham med sine egenskaber. Han opdager, at han meget belejligt skal have en masse sukker hver dag for at beholde de nye egenskaber. Pelle er blevet et myremenneske. Men han ligner stadig Pelle Nøhrmann.

Pelle viser sig fra sin nye stærke side i skolen i forhold til T-T, som han undslipper. Det står dog snart Pelle klart, at han må bruge sine superkræfter på noget nyttigt, og han beslutter at blive superhelt. Han syr selv nogle myredragter. Han beslutter, at byens kirketårn, skal være den daglige udkigspost. Han kalder sig Antboy - myredrengen. Så begynder han ellers at fange tyve og redde folk fra at blive kørt over osv.

Det første gennembrud som Antboy får han, da han forhindrer nogle kunsttyve i at stjæle Picasso-malerier, der er udstillet på det lokale kunstmuseum. Men Pelle får nye og krævende udfordringer, ikke mindst da han forældres ægteskab er i fare. Kan Antboy også klare den slags ting?

Forfulgt

Den helt store prøve for Pelle bliver, da Borgmesterens datter en aften bliver bortført. Samtidig begynder han selv at blive bange, da han i et godt stykke tid har følt sig forfulgt af en person, som han kun ser skyggen af. Samtidig skal han i skolen sørge for at være Pelle Nøhrmann, så ingen får mistanke om, at det er ham, der er Antboy. Han skal passe på ikke at bruge sine superkræfter i skolen, så her er han stadig hakkekylling.

Den eneste person, Antboy ikke kan redde, er Pelle. Sommetider føler han, at Pelle Nøhrmann er ved at forsvinde, at der ikke længere findes en person bag masken.

Hvordan klarer Pelle det, og hvem er det, som forfølger ham?

Bogens temaer 

Antboy er meget morsom og med en spændende, medrivende handling. Undervejs flettes forskellige temaer ind: Venskab, mobning, forelskelse, forældreskilsmisse. Og ikke mindst rollen som superhelt, en rolle der ikke kan forenes med hverdagens realiteter og fører Pelle ud i en krise.

Bogen kan læses fra 10-års alderen af både drenge og piger.

25. februar 2008

Læs bogen