Forfatterportræt

Marcia Willett

Silhuet af Marcia Willett
Hjertevarme bøger af en livsklog menneskekender.

Marcia Willetts bøger foregår ofte på et landsted, et herresæde, en slægtsgård eller i et victoriansk hus i det sydvestlige England. For eksempel i Cornwall, Dartmoor eller Devon, hvor forfatteren også selv bor.

Intriger trækker op

Tonen er god og hjertevarm, men bag idyllen samler skyerne sig og maler udsigten mørk. Det kan være en hemmelighed fra fortiden, der bryder igennem den blanke overflade. Eller det viser sig, at naboens hensigter ikke var reelle. En ukendt bror melder måske sin ankomst. Eller veninden viser sig at være mandens elskerinde. Kort fortalt trænger fortiden sig på og gamle sår bløder igen.

Problemerne løses

Willetts personer vil gerne gøre det rigtige. Men de er også kun mennesker og indimellem træder de forkert. Men så tager de en dyb indånding og handler resolut. Bagefter har de nået nye indsigter og selv om det var skidt, så har de lært noget af det.

Til den tænksomme læser

Marcia Willett er en livsklog menneskekender, som fingernemt placerer hele gallerier af personer i dansen om og med hinanden. Det giver lyst til at vide, hvad der sker, når de skal vælge og satse.
Bøgerne udfordrer samtidig den tænksomme læser, fordi de handler om eviggyldige problemer, som kræver karakterstyrke at overvinde.

Intuitiv fortæller

Personerne banker selv på, når de vil skrives, har Willett fortalt. Og bagefter skal de have et sted at bo.  Så kører Willett og hendes mand Rodney af sted i bilen, indtil hun genkender et sted, som svarer til hendes fornemmelse. Og så tager historien fart.

Sen debuterende forfatter

Willett var over 50 år, da hun udgav sin første roman. Siden har hun skrevet 29 romaner, som er oversat til 16 sprog. Hun sammenlignes ofte med forfattere som Maeve Binchy og Rosamunde Pilcher. Selv er hun fan af forfatteren Helen Dunmore.
Marcia Willett er født 6. august 1945 i Somerset i England. 

21. januar 2015

Bøger af samme forfatter