Forfatterportræt

Bodie Thoene

Bodie Thoene skriver historiske romaner, der ofte har et kristent tema.

En dag i 1978 for Bodie Thoene vild i det jødiske kvarter i Los Angeles. Som skribent i filmbranchen havde hun fået til opgave at forfatte et manuskript om den dag i 1948, hvor briterne overgav nøglen til den gamle by i Jerusalem til byens jødiske borgmester.

Med kun tre uger til deadline syntes opgaven umulig, og Bodie Thoene bad til Gud, før hun stoppede foran en jødisk boghandel for at købe bogen O Jerusalem. Ved kassen fortalte hun ekspedienten, at det hun i virkeligheden søgte, var en person, som befandt sig i Jerusalem den dag briterne rejste hjem.
”Min mand var der”, sagde ekspedienten og pegede på en mand ved et skrivebord.
”Hans onkel var borgmesteren, som tog imod nøglen.”
Bodie var herefter ikke i tvivl om, at det var Guds mening, at hun skulle skrive om Zion. Så det gjorde hun.

Verdensrejse gennem tiderne

Omstændighederne omkring oprettelsen af staten Israel i 1948 blev til en hel bogserie, kaldet Zion-krøniken, på fem bind med Zions porte som den første. Siden er det blevet til i alt 60 historiske romaner, som foregår helt fra bibelsk tid til nu.

I en anden serie, der hedder Zion-pagten, kommer vi hele Europa rundt. Samt en afstikker til det forjættede land. Vi følger den jødiske violinist Elisa gennem 1930’erne, mens nazismen griber om sig.

I Galway-krøniken foregår handlingen i Irland i tiden op til hungersnøden i midten af 1800-tallet.

Med Gud ved deres side

Men det produktive forfatterskab er ikke Bodies alene. Med sig har hun både sin tro og sin mand Brock. Brock har en doktorgrad i historie og leverer den faktuelle historiske viden som bøgerne hviler på.

Ofte begynder parrets arbejdsdag med en historisk gennemgang af et givent emne. Herefter sætter Bodie sig til tasterne og arbejder til langt ud på aftenen og skriver gerne tyve sider eller mere. Så gennemgår parret dagens tekst og Bodie retter sine fejl. Det er ikke altid hun gider skrive, men hun gør det alligevel. Af lydighed overfor Gud, som hun selv forklarer det.  

I skolen troede man ellers, at Bodie var doven. Først i college fandt Bodie ud af, at hun var ordblind. Og fordi ord var så svære for hende, blev de også fascinerende og hun fik et særligt øre for storytelling, fortæller hun i et interview.

Millioner af læsere

Bodie Thoene og hendes mand er ikke ligefrem anmelder-kæledægger, hverken her eller i udlandet. Men læserne elsker deres medrivende bøger, som sætter ansigter på historiske og bibelske personer og gør historien levende.

Bodie og Brock Thoene (udtales Tay-nee) har udgivet 30 romaner på dansk. Det californiske par bor skiftevis i London, Hawaii, Californien og Nevada.

27. november 2014

Bøger af samme forfatter