Forfatterportræt

Bernard Cornwell

Er du til romaner med slag, krige, helte og skurke placeret i historiske rammer, så er Bernard Cornwell et godt bud på interessant læsning.

I 1944 bliver Bernard Cornwell født i London. Han bliver bortadopteret efter fødslen og vokser op i en adoptivfamilie, som er medlemmer af en sekt, hvor man blandt andet er pacifister og afskyr frivolitet og medicin. Han forlader selv sekten senere og tager da sin biologiske mors efternavn.

En forfatter uden arbejdstilladelse

Cornwell arbejder som skolelærer efter at have afsluttet sit universitetsstudium, senere arbejder han i tv-branchen, blandt andet i Belfast. Han rykker dog til USA, da han gifter sig med amerikanske Judy, og senere bliver han amerikansk statsborger. I begyndelsen kan Cornwell ikke få arbejdstilladelse i USA, og han begynder at skrive romaner, idet forfattere ikke behøver en arbejdstilladelse fra den amerikanske stat.

Barndommens interesser

Som barn er Cornwell meget optaget af historiske bøger om militæret og krige. Som voksen søger han endda optagelse i den britiske hær flere gange, men bliver afvist på grund af en øjensygdom. Betagelsen af militæret aftager ikke, og det er derfor oplagt, at Cornwells bøger er placeret i historiske rammer og med slag og krige som omdrejningspunkt.

Krigeren Uhtred og danske vikinger

I serien Saksernes fortællinger, som foregår i 800-tallets England, følger vi krigeren Uhtred. Han blev som barn taget til fange og opdraget af danske vikinger. Som voksen vender han dog vikingerne ryggen og kæmper for at England skal vinde det land tilbage, som vikingerne har erobret. Gennem fem bøger følger vi Uhtred og hans kamp for England.

Kong Arthur og ridderne af det runde bord

I trilogien om Kong Arthur og ridderne af det runde bord er fortælleren Derfel. Han var engang en af Kong Arthurs krigsmænd, men lever nu som munk. Mange år efter hans liv i Kong Arthurs hær, vil han fortælle den sande historie om, hvad der skete. Bernard Cornwell har solgt over 20 millioner bøger på verdensplan og er oversat til adskillige sprog. Grib her chancen for at læse de spændende bøger om storslåede historiske perioder.

23. juli 2012

Bøger af samme forfatter