Forfatterportræt

Victoria Holt

Victoria Holt var i mange år den ukronede dronning af romantisk og underholdende litteratur. Hendes bøger er solgt i mere end 50 millioner eksemplarer og hun læses stadig af mange.

Victoria Holt blev født i London i 1906 og døde i 1993. Hun blev døbt Eleanor Alice Burford Hibbert, men har skrevet under en række forskellige pseudonymer, inden hun i 1960 begyndte at skrive under navnet Victoria Holt. På Nota har vi kun bøger skrevet under dette navn.

Allerede som 17-årig skrev Victoria Holt de første noveller, som blev trykt i forskellige engelske aviser. Hun fik sit store gennembrud med romanen Fruen til Mellyn. Bogen udkom på dansk i 1961, året efter originaludgaven.

Fruen til Mellyn

Victoria Holts gennembrudsroman handler om en ung guvernantes spændende og romantiske oplevelser på godset Mount Mellyn. Fruen til godset er forsvundet og rygtet fortæller, at hun døde under flugten med sin elsker. Men hvorfor er der så lys i hendes værelser i de sene nattetimer? Den nyansatte guvernante, Martha, tiltrækkes af både denne mystiske historie og af godsets ejer.

Victoria Holt formår i sine romaner at forene romantik og nervepirrende spænding, kærlighed og forræderi, lidenskabelig forelskelse og magtsygt had. Det er romaner, hvor stærke følelser og stærke viljer mødes.

21. juni 2016

Bøger af samme forfatter