Anbefaling

Natstorm

Af Johan Theorin
Forside fra bogen Natstorm
Krimi med gys.

Da familien Westin flytter fra storbyen Stockholm til Øland, for at bo på fyrmestergården Åludden, er det på overfladen for at starte et nyt liv på landet med mere tid til hinanden og deres to børn.

Men det viser sig hurtigt, at alt ikke er som det skal være i den lille familie og at fyrmestergården er omgærdet af uhyggelige historier. Det er som om alle, der har boet på Åludden, har været fulgt af uheld og tragiske dødsfald.

Det fortælles også, at da gården blev bygget i 1800-tallet, var det af træ fra et skib, der sank i en frygtelig vinterstorm, hvor alle sømændene druknede.

Husets hemmeligheder

Det gamle hus gemmer på fortielser, hemmeligheder og tragedier. Hele huset hvisker, det knirker og giver sig i stormene. Det siges, at det er de døde, der hvisker og at de bor i væggene.

De nye beboere mødes af kolde trækvinde og en underlig og pludselig stilhed i rummene. Og hvilken rolle spiller de to fyrtårne nede på stranden, hvoraf kun det ene virker? Undtagen natten før et dødsfald på fyrmestergården, for da lyser de begge.

Mere end en krimi

Det kan godt lyde som om Natstorm mere er en gyser end en krimi, og Theorin har bestemt også skruet op for uhyggen og bruger flere af gysergenrens elementer, men der er bestemt også en krimi. Man får bare meget mere end en krimi. Her er en krimi med gode og dybdegående personskildringer, og en fint vævet slægts- og familiehistorie fortælles.

Samtidig serveres et rigtig veldrejet krimiplot med en mørk og fortættet atmosfære. Det hele er underbygget med stemningsmættede beskrivelser af det vinterbarske Øland.

Natstorm er anden bog i Jan Theorins krimitrilogi der foregår på Øland. Den første er Skumringstimen og den tredje bog hedder Blodlag.

4. november 2011

Læs bogen