Anbefaling

Drømmehjerte

Af Cecilia Samartin
Forside fra bogen Drømmehjerte
Denne roman er fuld af store følelser og store sorger, men det er også en bog med stor varme, megen kærlighed og livsglæde.

To hjerteveninder i Cuba

Drømmehjerte tager sit udgangspunkt i Cuba i 1950’erne. Vi følger de to kusiner Nora og Alicia, som er bedsteveninder og som lever et privilegeret liv. Men alting ændres brat, da Fidel Castro overtager magten. Nora og familien emigrerer til USA, mens Alicia og familien bliver i Cuba.

Begge piger er dybt præget af forældrenes valg. Nora savner Cuba og Alicias hverdag er præget af fattigdom og angst for magthaverne.

Brevskrivning mellem USA og Cuba

Nora og Alicia holder forbindelsen vedlige ved at skrive breve til hinanden. Brevene bliver et lyspunkt i deres tilværelse. Nora vænner sig langsomt til livet i USA, får en god uddannelse, men føler sig stadig splittet mellem to kulturer. Savnet efter hjemlandet ligger hele tiden på lur. Brevene fra Alicia fortæller om et helt andet liv. Et liv, hvor der kæmpes for at holde sammen på hverdagen, for at forsørge familien og for ikke at træde ved siden af, så styret griber ind.

Gensyn med Cuba

Efterhånden som årene går, bliver brevene fra Alicia færre og færre og mere fortvivlede. Nora indser, at hun er nødt til at hjælpe kusinen og tager tilbage til Cuba. Mødet med Cuba og Alicia efter mange års adskillelse er et chok. Både Cuba og Alicia er forandret og forarmet, men emmer stadig af kærlighed trods de svære tider.

Er du til en spændende historie med både romantik, varme, hjertesorger og lidenskab i fuld flor, så bliver du ikke skuffet over denne roman, der oser af sanselighed og cubanske rytmer.

23. oktober 2013

Læs bogen