Forfatterportræt

Daniel Silva

Silhuet af Daniel Silva
Spændende romaner, der foregår i verdens brændpunkter.

Daniel Silva er en amerikansk journalist og spændingsforfatter, som er født i 1960 i staten Michigan. Han er opdraget i et katolsk hjem, men konverterede som voksen til jødedommen.

Han begyndte sin karriere i nyhedsbureauet UPI i 1984, hvor han dækkede det demokratiske partis konvent. Senere blev han flyttet til UPI´s hovedkvarter i Washington. Efter at have arbejdet der i tre år, blev han korrespondent for Mellemøsten og flyttede til Cairo.

Mellemøstens brændpunkter

Det er også i høj grad Mellemøsten, som har givet Daniel Silva inspirationen til sine bøger. Han har således sat sig grundigt ind i Mellemøstens ulyksaligheder. Krige, korruption, magtkampe, terror, konspirationsteorier, paramilitære enheder og så videre. Sympatien er dog helt klart hos den israelske efterretningstjeneste Mossad.

Hovedpersonen Gabriel Allon

Den gennemgående hovedperson i Silvas bøger er den israelske kunstekspert og agent Gabriel Allon. En meget hårdtslående og hurtigt tænkende agent, som ikke viger tilbage for noget eller nogen. Han forstår at manøvrere mellem både de såkaldte demokratiske og retfærdige politikere og de mest mørke kræfter hos eksempelvis Hizbollah.

Hvis du er til en spændende spionroman, som foregår i verdens brændpunkter, så er Daniel Silva måske noget for dig.

3. januar 2017

Bøger af samme forfatter