Forfatterportræt

Jens Henrik Jensen

Silhuet af Jens Henrik Jensen
Spændende bøger med skjulte dagsordner, dobbeltspil og raffinerede intriger, men ikke så meget vold.

Forfatteren

Jens Henrik Jensen er født i den lille by Søvind ved Horsens, er uddannet journalist i Aarhus og bor nu langt ude på landet ved Horsens Fjord. Geografisk er han ikke flyttet langt, men han holder af at rejse, har foretaget en jordomrejse og har senere rejst i Sydamerika i en længere periode.

Forfatteren har i mange år arbejdet på avisen Jydske Vestkysten, først som sportsjournalist og derefter som redaktør. Hans mange rejser og den viden, han har fået gennem sit arbejde som avisredaktør, giver ham inspiration til romanerne.

Bøgerne

Siden debuten i 1997 med Wienerringen har Jens Henrik Jensen skrevet yderligere 9 romaner. Han siger selv, at de alle indeholder elementer af thrilleren, krimien og spændingsromanen. Om sine romaner skriver forfatteren også på sin hjemmeside, at han sætter stor pris på skjulte dagsordner, dobbeltspil og raffinerede intriger, men at han til gengæld ikke bryder sig om vold, blodsudgydelser eller ondskab.

I debutåret 1997 udkom også romanen Kællingen i Krakóv om CIA-agenten Jordi Kasanski. CIA-agenten følger vi også i de to næste romaner, der foregår i Øst- og Centraleuropa, hvor gammelt had, borgerkrig og korruption er med til at sætte rammen for handlingerne.

Økseskibet, der udkom i 2004, er den første af tre i serien om Nina Portland, kriminalassistent med hjemstavn i Esbjerg, men med internationale kontakter.

Indtil nu er der kommet tre bøger om Niels Oxen, Danmarks højest dekorerede soldat nogen sinde. Vi møder ham første gang i romanen De hængte hunde. Da romanen tager sin begyndelse, lever Oxen som eneboer i Rold Skov, men han bevæger sig ud af skoven for at deltage i efterforskningen af en række drabssager.

Det kan til slut afsløres, at Jens Henrik Jensen både har indgået aftale med et filmselskab om at filmatisere de tre bøger om Niels Oxen, og at der kommer en 4. bog om ham, men hvornår vil forfatteren endnu ikke sige.

Jens Henrik Jensen vandt i øvrigt Publikumsprisen ved Krimimessen i Horsens 2017.

30. juni 2017

Bøger af samme forfatter