Forfatterportræt

Linda Castillo

Silhuet af Linda Castillo
Linda Castillo skriver krimier, der foregår i amish-miljøet.

Linda Castillo er født i Ohio i 1960. I Danmark er hun kendt for sine spændingsbøger om politikvinden Kate Burkholder.

Kate Burkholder-serien

Hovedpersonen Kate Burkholder er chef for den lokale politistation i den fiktive flække Painters Mill i det vestlige Ohio, USA. Hendes særkende, ud over at være ung kvindelig chef, er hendes opvækst som amish i selvsamme by.

Amish er en kristen gruppering som lever ”det jævne liv”, som de kalder det, isoleret fra omverdenen og uden moderne teknologi som biler og elektricitet. Painters Mill ligger midt i amish-land og med sin baggrund er Kate Burkholder altid et skridt foran i opklaringen, når amish-folk er involveret.

For trods pacifisme og ydmyghed skånes amish-samfundet ikke for ondskab. Og var det ikke for vores heltinde Kate, ville forbrydelserne aldrig blive opklaret. Selv om Kate har forladt amish, er der stadig stærke bånd og modsat sine kolleger, nyder hun en vis tillid og kan sno sig i det lukkede miljø.

Fra kærlighed til spænding

Første bog om Kate Burkholder udkom i 2009, inden da skrev Castillo romantisk spænding. Men det blev til mere og mere spænding og mindre kærlighed, indtil hun sadlede om og gav sig helt hen til thriller-genren.

Det betyder ikke, at der mangler romantik i serien. Men både Kate og hendes elsker fra et andet politidistrikt har åbne sår på sjælen og griber hurtigere efter vodkaflasken end hinanden. Arbejdet kommer altid først og dermed også spændingen.

Om Kate Burkholder har Castillo sagt, at hun er en blanding af stærke kvinder, hun har kendt og beundret og så har hun tilsat svaghed og uperfektion fra sig selv og andre.

Landliv i blodet

Linda Castillo er selv opvokset på en gård i Ohio og bor nu på en ranch i Texas og man mærker hendes tilknytning og kærlighed til landet og de mennesker som bor der.

Som led i sin research har Castillo besøgt amish-familier i Ohio og læst om emnet. Hun har desuden eksamen fra ”medborger-politiakademiet”, en slags praktik hos politiet for borgere, som ønsker indsigt i og forståelse for politiets arbejde. Castillo har begge dele. Og så forstår hun at skrue et plot sammen. Men det er i kontrasterne at fascinationen opstår: Amish-folkets telefonløse liv til fods - eller i hestevogn - i en verden, hvor alting bimler og bamler og bilerne ræser forbi. Og morderen er den vi mindst ventede.

25. august 2017

Bøger af samme forfatter