Anbefaling

Belgravia

Af Julian Fellowes
Forside fra bogen Belgravia
Hvis man elsker serier som Downton Abbey eller Herskab og tjenestefolk, er dette den helt rigtige bog. Den foregår i England i 1800-tallet og man hører om sorger og glæder både for de velstillede og for tjenestefolkene.

En mesalliance

Bogen starter med et bal i 1815 i Bruxelles. Det er dagen før det store slag ved Waterloo, hvorfra mange af ballets unge mænd ikke vender hjem.

Den velstillede købmand Trenchard har fået en invitation til ballet, på trods af at han ikke kommer i de fine kredse normalt. Invitationen skyldes hans smukke unge datter, der har en tilbeder, en adelig ung mand, Lord Bellasis. Det er bestemt ikke velset af den unge mands familie. De to unge kommer da også tættere på hinanden end godt er.

Købmand Trenchard har store ambitioner og vil rigtig gerne være med i de højeste kredse. Hans hustru er en klog og fornuftig kvinde og meget mere jordbunden end sin mand, men på trods af forskellene er det et kærligt ægteskab, hvor man kan have sympati for begge parter.

25 år efter

Vi møder nogle af de samme mennesker igen 25 år efter i London. Der er sket meget i de forløbne år og ingen er mere de samme. Købmanden Trenchard er blevet endnu rigere, men omgås stadig ikke aristokratiet. Familien Trenchard og adelsfamilien Bellasis har hver deres sorg at bære på.

Nu dukker der hemmeligheder op fra for 25 år siden, og man hører, hvordan det indvirker på begge familier. En ulykke kan alligevel føre noget godt med sig, men det kræver at begge familier arbejder sammen, så nu bliver der knyttet bånd mellem de to familier.

Tjenestefolkene spiller også en aktiv rolle, man hører om deres tanker og liv. Og om hvordan deres handlinger fletter sig ind i herskabets liv.

Forfatteren

Forfatteren Julian Fellowes er manden bag tv-serien Downtown Abbey, som er kendt og elsket af mange. Også i denne bog leverer han gode portrætter af personerne, og man håber med dem at alt vil løse sig. God fornøjelse i 1800-tallets London både upstairs og downstairs.

7. januar 2020

Læs bogen