Fejlmeddelelse

Der er noget galt med det indtastede bognummer
Anbefaling

Livet efter dig

Forside fra bogen Livet efter dig
Roman om to kvinder, hvor tilværelsen pludselig er forandret drastisk. De to hovedpersoner har ikke umiddelbart meget til fælles, men da de lever i det samme lille øsamfund, kan de næsten ikke undgå at mødes.

Beth og Oliva

Bogens hovedpersoner er de to kvinder Beth og Olivia. De bor på den amerikanske ferieø Nantucket, men er fastboere. Vi møder Beth og Olivia en vinter, hvor alle feriegæster har forladt øen.

Beth smider i romanens start sin mand ud, fordi hun får at vide, at han har et forhold til en anden kvinde. Beth har boet på øen siden hun blev gift og bor nu alene med sine tre døtre. Olivia er flyttet ind i sit sommerhus efter hendes autistiske søn Anthony døde, og hun blev separeret fra hans far.

Hvad med fremtiden

I romanens start kender de to kvinder ikke hinanden, men de har det til fælles, at mens vinteren raser, forsøger de at finde ud af, hvad de skal med livet, efter at have mistet mand og søn.

Rammen er amerikansk, med hjemmegående middelklassekvinder, men spørgsmålene er eksistentielle: Hvad vil jeg med mit liv, hvordan bliver fremtiden? Vil Beth lade Jimmy komme tilbage og hvad skal Oliva fylde sine hverdage med, efter hun i mange år har passet sin handicappede søn?

Det er en roman om venskabet mellem to kvinder og flettet ind i den, er en fortælling om en dreng med autisme. På trods af de store eksistentielle spørgsmål om livet, er det en let læst og til tider også humoristisk bog.

Forfatteren

Lisa Genova har en ph.d. i neurovidenskab fra det anerkendte amerikanske universitet Harvard. Hun har desuden arbejdet som skuespiller. Hun er forfatter til flere romaner, blandt andet til den filmatiserede roman Stadig Alice, om en 50-årige professor, der får Alzheimers.

God læselyst!

24. marts 2020

Læs bogen