Forfatterportræt

Lisa Kleypas

Silhuet af Lisa Kleypas
Kavalergange og brede skuldre. Lange blikke og hede kys. Løfter, intriger, flirt, lidenskab og kærlighed. Adel og borgerskab. Det er ingredienserne i bøgerne fra amerikanske Lisa Kleypas’ hånd, der både skriver historiske og nutidige kærlighedsromaner.

Historisk romantik, erotik og drama

Kleypas skriver historisk-romantiske romaner og er elsket for de detaljerige beskrivelser af fordums miljøer, kjoler og skikke. Hun skriver som en drøm, kort og præcist, og er fantastisk til at sætte liv til personer og handling.

Lisa Kleypas er tillige kendt for de hede og til tider eksplicitte kærlighedsscener.

1800-tallets London

Utallige af hendes bøger er skrevet i serier og foregår i 1800-tallets England. Flere er oversat til dansk, og nye læsere kan starte med Hathaway-serien.

Familien Hathaway arver pludselig en større formue og s­­­kal forsøge at finde sig til rette blandt samfundets spidser. Det er dog ikke lige til at blive accepteret i de fornemme kredse, og det bliver ikke nemmere, når kærlighed på tværs af klasseskel opstår. 

Fra fjendskab til lidenskab

Craven-serien byder på lidenskabelig passion, uskyldstab og farligt spil. I første bog sætter unge Lily chokbølger gennem den borgerlige elite i London. Magtspil og vovemod kalder passionen frem, og der er ikke langt fra fjendskab til hed elskov. 

I anden bog drages den uskyldige Sara af den farlige og forførende storspiller Derek Craven, og derfra er kontrollen ude af hendes hænder. 

Ravenel og Bow-street

Kleypas’ serie om Ravenel-familien foregår i det samme univers, hvor intriger og forviklinger atter sætter scenen. Nogle af karaktererne fra Hathaway-serien optræder også i denne serie om kærlighed og romance. 

Kleypas’ nyeste Bow Street serie, er inspireret af virkelighedens Bow Street Runners, oprettet i 1749, som var seks betjente, der udbragte stævninger og arresterede kriminelle. I serien får vi historien om en efterstræbt ungkarl, Grant Morgan, medlem af Bow Street Runners, og en smuk ung kurtisane.

Skønhedsdronning og bestsellerforfatter

Lisa Kleypas blev født i 1962 i Texas, USA. I 1985 blev hun Miss Massachusetts. De andre deltagere i skønhedskonkurrencerne har efterfølgende givet Kleypas inspiration til de kvindelige figurer i hendes bøger. Kleypas er uddannet i statskundskab og udgav sin første roman som 21-årig. Kleypas bor i Washington med sin familie

Hvis du holder af forfattere som Lucinda Riley, Jojo Moyes eller Jenny Colgan, så vil du måske også lade dig forføre af Lisa Kleypas’ mere erotiske kærlighedsromaner. 

4. marts 2021

Bøger af samme forfatter