Forfatterportræt

Victoria Hislop

Silhuet af Victoria Hislop
Hvis du kan lide underholdende historiske romaner med drama og kærlighed, så læs med her. Victoria Hislop er en engelsk forfatter, men hendes bøger foregår ofte i Grækenland.

Engelsk rejseskribent årgang 59

Victoria Hislop er født i 1959 i Kent i det sydøstlige England. Hun læste engelsk i Oxford og arbejdede derefter i forlagsbranchen og som journalist, hvor hun skrev om rejser for aviser og tidsskrifter. Hun er gift og har to børn.

Familien bor i England, men har også en feriebolig på Kreta. Desuden har Victoria Hislop lejet en lejlighed i Athen, hvor hun tilbringer meget af sin tid.

Kærligheden til Grækenland

Meget af Victoria Hislops skrivning foregår i Grækenland, som hun faldt pladask for, da hun første gang besøgte Athen i 70’erne.

Kærligheden til Grækenland er ikke blevet mindre med årene. Hun beskriver det selv som ”at forelske sig i en person. Det er en irrationel følelse, men sådan har jeg det med Grækenland”.

Hendes bøger foregår ofte i Grækenland og har historiske motiver. Her kommer hendes erfaring som journalist hende til gode, der bliver researchet grundigt før skrivning.

Debutromanen Øen

Victoria Hislop debuterede i 2005 med romanen Øen, der er en medrivende og dramatisk historie. Den tager udgangspunkt i den virkelige historie om øen Spinalonga, der fungerede som koloni for spedalske fra 1904 og først blev rømmet i 1957, hvor man nogle år forinden havde fundet en kur mod spedalskhed.

Mange år senere rejser en ung pige tilbage til moderens landsby i nærheden af øen for at opklare den tragiske familiehistorie i spedalskhedens skygge.

Bogen er siden blevet til en tv-serie i 26 afsnit, lavet af en græsk tv-station. Hollywood var også interesseret, men blev afvist af Victoria Hislop, der syntes historien burde komme grækerne til gode.

Bøger i historiske rammer ved Middelhavet

Siden er det blevet til endnu flere bøger, hvor rammerne er et stykke af Grækenlands historie. Med enkelte afstikkere, som i romanen Hjemkomsten, hvor vi er i Granada og der bliver trukket tråde til den spanske borgerkrig.

Victoria Hislops bøger er oversat til mere end 30 sprog og bliver solgt og læst i massevis. Så prøv at se, om de også er noget for dig.

25. marts 2021

Bøger af samme forfatter