Anbefaling

Hærdet

Af René Dahl Andersen
Bogforside til Hærdet
Han var blandt de hårdeste politimænd. Narkobetjent på Vesterbro i København. Efteruddannelse hos FBI. Undercoverbetjent i Colombia. Sikkerhedsvagt i Irak. Arbejdsdage fyldt med knive, pistoler og sprøjter. Men efter 20 år var det slut for René. På grund af et par lamper.

Længsel efter uro

Som knægt i Nordjylland ser René op til fætter Tom, der arbejder ved Københavns Politi. Han kan fortælle røverhistorier, og René kan ikke få nok af historierne om Uropatruljen, der har ry for at gøre, hvad der passer dem. Selv hvis det betyder, at de må bryde loven.

Politi efter pusher

Efter politiskolen rykker René direkte ind på Station 1 på Vesterbro, og det tager ikke lang tid at falde ind i den hårde omgangstone og de lange arbejdsuger. Igennem mange år lever han et liv blandt pushere, narkomaner, prostituerede og stikkere. Adrenalinen løber konstant hurtigt i hans system. At fange pushere bliver det højeste mål for René.

Joe from Denmark

På et tidspunkt henvender ledelsen sig til René og tilbyder ham et kursus som undercoverbetjent hos FBI. Det leder til en opgave i Colombias hovedstad Bogota, hvor han infiltrerer en narkoring under dæknavnet Joe from Denmark. Bagmanden ender med at blive anholdt, og politiet konfiskerer 100 millioner kroner.

Stats-lamper

Tilbage i København fortsætter René med at bøje reglerne, hvor han finder det nyttigt for at opklare forbrydelser. Men den løse tilgang til loven ender med, at han også tager et par kasserede designerlamper fra politigården med hjem. Efter René har fået en ven til at sætte lamperne til salg på auktion, kommer politiet på sporet af sagen, og han ender med at miste sit job.

Hvis du er til højspændte historier fra den virkelige verden, er denne bog lige sagen for dig.

17. oktober 2022

Læs bogen