Anbefaling

Jeg, Putin

Af Samuel Rachlin
Forside fra bogen Jeg, Putin
Samuel Rachlin giver i denne bog en beskrivelse af Putin og det russiske samfund. Den udkom i 2014, men forudser på sin vis invasionen af Ukraine i 2022.

Den 24. februar 2022 vågnede verden op til det russiske militærs invasion af Ukraine. En chokerende nyhed og en blodig konflikt, der i skrivende stund desværre ikke lader til at have hverken snarlig eller nem afslutning.

En spådom bliver til virkelighed

Krigen kom bag på mange eksperter i international politik, men journalist og udlandskorrespondent Samuel Rachlins bog Jeg, Putin blev med ét uhyggelig profetisk.

Bogen er skrevet efter demonstrationerne på Maidan-pladsen og annekteringen af Krim-halvøen i 2014. Men den forudsiger på sin vis begivenhederne i 2022 som et muligt fremtidsscenarie, noget som visse anmeldere i 2014 mente var overdrevet og pessimistisk, hvilket historien desværre modbeviste.

Forstå Putin

Læs bogen hvis du ønsker en dybere forståelse af Vladimir Putins tankegang og det verdensbillede, der danner grundlag for Ruslands ageren i Ukraine. Et verdenssyn præget af den særlige filosofi og ideologi forbundet med det han kalder ”Den russiske verden”.

Rachlin afdækker Putins drøm om et genoplivet russisk imperium, og en genvunden identitet efter Sovjetunionens storhed og fald.

Bogen er i høj grad også en biografisk beskrivelse af Putins rolle som statsleder, hans politiske karriere og de virkemidler han benytter sig af. Derudover giver Rachlin en mere generel indføring i det russiske politiske landskab og udvikling efter murens fald, med en særlig fokus på urolighederne i Ukraine.  

Samuel Rachlin

Samuel Rachlin er født 1947 i Sibirien, Sovjetunionen og kom til Danmark som niårig. Som journalist har han arbejdet som udlandskorrespondent for Danmarks Radio og TV2, både i Sovjetunionen, USA og det moderne Rusland. Rachlin har skrevet flere bøger om Sovjetunionen, Rusland og verden.

4. november 2022

Læs bogen