Forfatterportræt

Kate Morton

Silhuet af Kate Morton
Kate Morton er en succesfuld forfatter fra Australien. Hendes bøger er kendetegnet ved kærlighed, hemmeligheder og historie, og bøgerne er ofte bygget op med gode kvindeportrætter og en familiegåde i en historisk ramme.

Forfatterskabet

Kate Morton er født i 1976, hun har boet i England i flere omgange, men under coronapandemien flyttede hun tilbage til Australien, hvor hun bor i både Adelaide Hills i Southh Australia og i Queensland sammen med sin mand og deres tre børn.

Hun har udgivet syv bøger indtil videre, hvoraf de seks er oversat til dansk, og hun har solgt mere end 16 millioner bøger i 42 lande.

Hendes skrivestil er let og flydende, og selv om hendes bøger ofte er på en del sider, er der mange, der betegner dem som pageturnere. Bøgerne er spændende og handler om kærlighed mellem mennesker og også om de hemmeligheder, der kan opstå i familier på kryds og tværs af generationer.

Historien spiller også ind, for eksempel ved at hovedpersonen finder et gammelt fotografi eller lignende og vælger at gå på opdagelse og lave research omkring motivet, og så er historien i gang.

Opvækst

Kate Morton blev født i det sydlige Australien og flyttede en del rundt som barn, inden familien slog sig ned. Sammen med sine søstre opfandt hun fantasispil, og efter endt skolegang troede hun, at hun skulle arbejde med teater og startede også med at studere drama i London.

Hun begyndte også at studere engelsk litteratur og indså, at hun var mere optaget af ord og historiefortælling end i at optræde.

Inspiration

Allerede som barn elskede Kate Morton at læse og gå på opdagelse i fantasiens verden. Hun fik også tidligt en fascination for huse og gamle ting og sager. Familien flyttede meget og hendes mor var antikvitetshandler, hvilket hun selv mener var med til at give hende fascinationen for dette.

I dag er hun en prisvindende verdenskendt forfatter, der fortsat går på opdagelse i gamle ting og huse og frembringer spændende historier, og hun finder det vigtigt at videreformidle de gode historier, hvor fantasien kan sættes fri.

13. august 2023

Bøger af samme forfatter