Forfatterportræt

Hanne Richardt Beck

Silhuset af Hanne Richardt Beck
Hanne Richardt Beck er en dansk forfatter, der debuterede i 1993. Hun skriver primært realistiske romaner med et twist af fantasifulde forviklinger, og så er hun cand. mag. i dansk og engelsk. Hun har udgivet en række romaner, en novellesamling samt et radiospil, og hun oversætter også fra engelsk og norsk. Hun bor i Valby og er født i 1959.

Baggrund

Hanne Richardt Beck blev født og voksede op i København. Hendes far var tidligere modstandsmand, og han var hårdt mærket af sine oplevelser både fysisk og psykisk. Han døde, da hun var 10 år gammel. Hun følte sig anderledes end andre børn, med en far der var syg, en fraværende mor og med fattigdom, og selv om hun er født i 1959, føler hun, at hun er vokset op med Anden Verdenskrig.

Bogen Men bedste hr. Hund er en roman, der handler om pigen Alis, der må tage sig af sin syge far. Bogen kommer tæt på Hanne Richardt Becks egen barndom og er set fra barnets synsvinkel, mens læseren undrer sig over, at ingen griber ind og hjælper den hårdt trængte familie.

Bøgerne

Hanne Richardt Becks forfatterskab spænder vidt. Slægtshistorier, Anden Verdenskrig og cyberspace. Fællestrækket i bøgerne er at give en realistisk tids- og miljøskildring. Hun laver en grundig research, før hun skriver, og selv om det hele er meget realistisk, så er der også plads til noget mystisk eller okkult.

Hun slog igennem med bogen Om så det gælder fra 2007. Den foregår i besættelsestidens Danmark med krydsklip til nutiden. Romanen handler om de hemmeligheder og løgne, vi har for os selv og vores nærmeste, og om de afgørende valg vi træffer i livet.

Hendes seneste bog Otto og Louise er en udvandrerhistorie, hvor man følger de to personer i deres liv og ægteskab i USA i starten af 1900-tallet. Det hele er ikke lige nemt i det store land.

For enden af perronen

Bogen For enden af perronen kom i 2018, og den blev nomineret til DR Romanprisen i 2019. Bogen skildrer 40 års historie gennem fire menneskeskæbner, der krydser spor og påvirker hinandens liv. Den handler om Peter, der er træt og ked af det hele, og som nu står for enden af perronen, klar til at gøre det forbi, og i tilbageblik hører man om, hvorfor han endte dér.

Bliv klogere på hvordan det gik med Peter, Otto og Louise og alle de andre personer man møder i Hanne Richardt Bechs forfatterskab.

17. januar 2024

Bøger af samme forfatter