Gå til hovedindhold
Viden

Hjælp til jobsøgning for ordblinde

Der findes en række hjælpemidler for ordblinde, som kan gøre jobsøgningen nemmere.
Hænder taster på tastetur

Udgivet: 10. december 2015

Ikke alle ordblinde ved, at man kan søge hjælpemidler, når man er færdig med sin uddannelse. Det kan derudover være svært at finde frem til, hvor man kan søge om støtte, og hvordan man kan øge sine chancer for at finde et arbejde. På siden Ordblindhed.dk finder du generel information om tilbud og støtte til ordblinde. Her er også information til pårørende, fagfolk og virksomheder.  

Øg dine chancer for at komme i arbejde

Som nyuddannet med en funktionsnedsættelse som f.eks. ordblindhed kan du komme i løntilskud i op til 12 måneder allerede fra den dag, du afslutter din uddannelse. Denne mulighed for at opnå erhvervserfaring inden for dit fagområde kaldes Isbryderordningen. Ordningen er lavet, fordi mange med funktionsnedsættelser ikke har haft mulighed for at tilegne sig relevant erhvervserfaring i løbet af deres studie. Det er dit jobcenter, der bevilger ordningen. Her kan du også søge om personlig assistance, så du kan få læst dine tekster igennem. Alle jobcentre har en nøgleperson tilknyttet, som kan hjælpe dig med en ansøgning til ordningen.

Hjælp til jobansøgninger

Har du brug for hjælp til at skrive jobansøgninger, eller vil du gerne have læse-/skrivekurser? Så findes der undervisning for ordblinde i dit område.

Hvor søger jeg om støtte?

Du kan få tilskud til undervisningsmateriale, arbejdsredskaber og arbejdspladsindretning. For at søge om tilskuddet skal du udfylde en blanket fra Jobnet. Læs mere generel information på Beskæftigelsesministeriets hjemmeside: Specialfunktionen & Handicap.  

Få tekster til dit arbejde – eller jagten på det – digitalt

Hos Notas Erhvervs-service kan du få lavet de tekster og bøger, du har brug for i dit arbejde. 

Hold dig opdateret om nye hjælpemidler

Det kan være svært at finde rundt i de hjælpemidler, som hele tiden kommer på markedet, og ikke mindst hvordan du bruger dem. Derudover kommer der hele tiden nye produkter. Nota har herunder fremhævet nogle af de relevante hjemmesider: 

Kontakt

Lena Ellersgaard

Lena Ellersgaard

Bibliotekar
Tlf. 39 13 46 54
Hanne Rosenthal Hansen

Hanne Rosenthal Hansen

Bibliotekar
Tlf. 39 13 46 53