Gå til hovedindhold
Aktuelt

Nota lægges sammen med Det Kongelige Bibliotek

Nota, som varetager biblioteksbetjeningen af borgere med læsehandicap, bliver 1. januar 2024 en del af Det Kgl. Bibliotek.
5. oktober 2023
Nota logo: Krone og Nota

Brugerne skal fremtidssikres

Det er for at fremtidssikre brugerne, at Nota lægges sammen med Det Kgl. Bibliotek, udtaler kulturminister Jakob Engel-Schmidt i en pressemeddelelse på Kulturministeriets hjemmeside. 

-Nota løser en helt central samfundsopgave som bibliotek for borgere med læsehandicap. En sammenlægning af Nota og Det Kgl. Bibliotek kan gøre biblioteksbetjeningen af personer med læsehandicap endnu bedre, udtaler ministeren blandt andet.   

Begge parter får gavn af hinandens ekspertiser 

Der er en forventning om, at Nota i kraft af sammenlægningen med Det Kgl. Bibliotek, fremadrettet kan understøtte tilgængelighed i samfundet i bredeste forstand og at tilgængelighed kan tænkes ind i flere områder af biblioteksbetjeningen: 

-Med sammenlægningen får begge parter glæde af hinandens ekspertiser og fagligheder til gavn for såvel mennesker med læsehandicap som alle borgere i Danmark, udtaler Michael Karvø, konstitueret direktør i Nota, som ser frem til sammenlægningen.

Fakta om sammenlægningen

Nota og Det Kgl. Bibliotek lægges sammen per 1. januar 2024. Det Kgl. Biblioteks direktør, Svend Larsen, bliver direktør for den sammenlagte institution, og konstitueret direktør for Nota, Michael Karvø, bliver vicedirektør med ansvar for Notas aktiviteter.

Det Kgl. Bibliotek vil efter fusionen bevare en afdeling på Notas nuværende adresse i Nakskov med et tilsvarende antal medarbejdere som i dag.