Gå til hovedindhold
Aktuelt

Nota lancerer ny app spækket med fantastiske features

Adgang til e-bøger, optimeret visuelt design, øget tilgængelighed, udvidet søgning og meget mere - Notas nye app skaber helt nye læseoplevelser.
27. oktober 2022
billede af smartphone interface med forskellige bogtitler

En bruger har kaldt Notas nuværende app for ’den bedste app, den danske stat står bag’ – I dag lancerer Nota en ny og bedre app: Nota Bibliotek 2.0

Adgang til hele Notas bibliotek

Lanceringen af Notas nye app byder på en lang række spændende features.

En af de helt store nyheder er tilføjelsen af e-bøger samt aviser og blade, hvilket betyder at brugerne med den nye app får adgang til hele Notas bibliotek. 

Derfor har appen også fået tilføjet udvidet søgning samt mange nye muligheder for at afgrænse sin søgning, så det nu er nemmere, at finde præcis det man ønsker.

Skoletasken kommer med i appen  

Da mange skole- og studiebøger findes som e-bøger i Notas bibliotek, er der tale om en funktion som rigtig mange skoleelever og studerende vil blive glade for.

E-bøgerne vises i en fokuseret læsetilstand, hvor man som læser kan fordybe sig i bøgerne uden at blive forstyrret af andre visuelle elementer.

For de brugere der måtte ønske det, kan man få e-bøgerne læst op med syntetisk tale. Appen bruger den indbyggede tale på enheden, og man kan selv hente andre stemmer.

Skærmbilleder der viser e-bogslæseren i fokuseret læsetilstand og med oplæsning slået til.

Muligheden for oplæsning af e-bøger og markering af de oplæste ord, begejstrede mange ordblinde testere.

Nyt lækkert design med øget tilgængelighed

I den nye app er der lagt vægt på det visuelle udtryk. Det moderne og indbydende design gør appen mere overskuelig og intuitiv at bruge.

Designet øger samtidig også tilgængeligheden i appen for alle Notas brugere. Af forbedringer kan blandt andet nævnes:

  • Mange steder er der føjet ikoner til tekst, så det er nemmere at forstå betydningen.
  • Al visuel information formidles til skærmlæserbrugere.
  • En mere konsistent navigation gør det nemmere at finde rundt i appen.
Skærmbilleder der viser bøger på en bogliste, bogdetaljesiden for Mand uden ansigt samt filtrering af et søgeresultat.

Det nye design gør det nemmere at overskue Notas udvalg af bøger. Man får at vide, hvilke formater bøgerne findes i, og om de er en del af en serie. Bogdetaljesiden har fået et løft, og ikoner er føjet til søgning.

En mere personlig app

Udover tilføjelsen af e-bøger, udvidet søgefunktion og et nyt visuelt design, så er personaliseringen af brugeroplevelsen kommet mere i centrum.

Nu kan man for eksempel oprette sine egne boglister, hvor man kan samle en liste med studiebøger, bøger man gerne vil læse, bøger med egne hobbyer, særlige temaer, eller hvad man selv finder på.

Det er også muligt at sætte bogmærker med egne noter, at justere afspilningshastigheden, samt selv vælge en specifik sleep-timer.

Der er også kommet 'dark mode', altså mørkt farvetema, til de, der foretrækker mørke farver i appen. For mennesker med nedsat syn kan det lette læsningen, mens andre foretrækker de nedtonede farver til brug om aftenen.

Skærmbilleder der viser fanen "Boglister" på boghylden, muligheden for at tilføje noter til sine bogmærker samt hvordan boghylden ser ud med dark mode slået til.

Opret dine egne, personlige boglister på boghylden, tilføj noter til dine bogmærker og sæt appen i "dark mode".

Store forventninger til brugersucces

Det er Notas forventning at brugerne hurtigt vil se mulighederne med den nye biblioteksapp, Nota Bibliotek 2.0, og Nota er glade for at kunne tilbyde den til sine brugere.

Der rapporteres stadig lidt fejl på appen, men desto flere der tager appen i brug, desto hurtige kan Nota blive klogere på fejlene og rette op på dem.

For at finde hente den nye app kan man enten klikke på links nedenfor, eller søge på Nota Bibliotek 2.0 i App Store og Google Play

Nota fortsætter drift af den gamle app, mens den nye app indfases.