Gå til hovedindhold
Aktuelt

Nye lydbøger på arabisk

Står du og mangler arabisk litteratur til en pårørende, en elev eller en anden i dit netværk, tilbyder Nota nu et udvalg af lydbøger indlæst på arabisk, både til børn og voksne.
8. september 2017
Af Bodil Christine Bjelke Andersen

I samarbejde med de fire nordiske søsterbiblioteker har Nota produceret 25 nye arabiske lydbøger. Blandt andet titler af Ghassan Kanafani og Susan Abulhawa.

Behovet for lydbøger på flere sprog vokser

Verden er blevet mere global og befolkningssammensætningen i de nordiske lande ændres. Dermed opstår der et behov for litteratur på andre sprog.

”Baggrunden for at producere lydbøgerne er, at vi har mærket et behov fra medlemmer, der har savnet lydbøger indlæst på arabisk”, fortæller Tove Berg, der er bibliotekar på Nota og en del af det nordiske projekt.

Fordelen ved samarbejdet er, at det har været muligt at producere flere titler end hvert enkelt bibliotek ellers ville have mulighed for.

Original arabisk litteratur fra flere lande

Samarbejdet er mundet ud i 25 lydbøger, både til børn og voksne. Titlerne er udvalgt af en ekspert fra Det Internationale Bibliotek i Stockholm og er overvejende skønlitterære klassikere.

Alle bøgerne er originalt skrevet på arabisk og forfatterne stammer fra flere forskellige lande, eksempelvis Libanon, Qatar, Egypten og Syrien.