Gå til hovedindhold
Aktuelt

Podcast: Mit barn er ordblind

Ordblindeforeningen har i samarbejde med forældre til ordblinde børn sat sig for at besvare en række spørgsmål om ordblindhed i en ny podcastserie.
20. maj 2020
billede af forskellige ikoner som høretelefoner, punktskrift, cd med videre

Ordblindeforeningens podcast ”Mit barn er ordblind", er en podcastserie til forældre med ordblinde børn. 

Serien besvarer flere af de typiske spørgsmål, som foreningen hører fra forældre. Spørgsmål om alt lige fra ordblindetesten til ekstraundervisning.

I første afsnit af podcastserien giver lærer og læsevejleder Mie Askjær Midtgaard  gode råd om, hvordan man som forældre kan hjælpe sine børn til en god skolestart efter den lange coronapause.

Hun gennemgår blandt andet vigtigheden i at forventningsafstemme med sit barn, og italesætte, hvordan man forbereder både barnet og sig selv på skolens udfordringer og den nye hverdag.

I de øvrige episoder kan man blive klogere på, hvornår og hvordan man tester for ordblindhed, og man kan få gode råd til, hvordan man kan hjælpe sit barn med lektier.

Der er udgivet 8 episoder i serien.

Podcasten er produceret af journalist Niels Svanborg. I hvert program interviewer han en erfaren og dedikeret ordblindeekspert, der svarer på programmets spørgsmål og kommer med gode råd til forældrene.