Gå til hovedindhold
Aktuelt

Seminar om omfanget af ulovlig deling af studiebøger ved RettighedsAlliancen

Hvad koster piratkopiering af studiebøger bogbranchen årligt, og hvordan påvirker det kvaliteten på uddannelserne? Det drøfter RettighedsAlliancen ved snartligt seminar
4. marts 2024
Oplægsholder ved hvid pult, flankeret af skærm med teksten seminar om ulovlig deling af studiebøger

Uddannelsesinstitutioner, undervisere, forfattere, forlag, boghandlere, myndigheder, studenterorganisationer og andre interesserede  inviteres til seminar om ulovlig deling af studiebøger, tirsdag den 12. marts kl. 13.30 – 15.30 hos Dansk Forfatterforening, Strandgade 6 i København eller online.

Indhold på dagen

Epinion vil præsentere nye tal på omfanget af de studerendes ulovlige forbrug af studiebøger og dermed afsløre, om 2024 mon bliver året, hvor kurven knækker.    

Med en ny undersøgelse af de økonomiske konsekvenser ved piratkopiering af digitale studiebøger, vil Hjarn v. Zernichow Borberg, cand.polit., partner i CphFacilitation og ekstern lektor ved Økonomisk Institut på Københavns Universitet, fremlægge konkrete data på, hvad piratkopiering af studiebøger koster forlag, forfattere og boglader årligt i tabt fortjeneste.

Dansk indhold i høj kvalitet er afgørende for niveauet på uddannelsesinstitutionerne – i særdeleshed på velfærdsuddannelserne. Henriette Thiesen, Forlagschef hos Gyldendal, Hans Reitzels Forlag og Munksgaard, vil give et indblik i, hvordan piratkopiering truer særligt de dansksprogede lærebøger, samt hvilke konsekvenser dette medfører for forlagene og uddannelsernes kvalitet.

Endeligt vil RettighedsAlliancen fortælle om indsatser for at bekæmpe ulovlig deling at studiebøger.

Ulovligt forbrug af studiebøger påvirker kvaliteten på bøgerne

RettighedsAlliancens direktør Maria Fredenslund siger: 

Det ulovlige forbrug af studiebøger iblandt studerende har i mange år ligget på et stabilt højt niveau, på trods af en vedvarende oplysningsindsats for at dæmme op for problemet.

Det kalder på indsatser, der motiverer de studerende til at forbruge lovligt, og at der udvikles løsninger, som effektivt bremser flowet af ulovlige kopier.

Vi kender nu omfanget af de massive økonomiske konsekvenser ved piratkopiering af studiebøger, hvilket understreger, at vi skal rykke hurtigt for ikke at det går ud over kvaliteten på studiebøger.

Tilmelding

Tilmelding senest fredag den 8. marts på mail til: victoria.agerskov@rettighedsalliancen.dk  

Skriv i din tilmelding, om du ønsker at deltage fysisk eller virtuelt via Teams. Arrangementet er gratis.