Gå til hovedindhold
Aktuelt

Viden nedbryder fordomme

Når man undervurderes af andre, kommer man let til at undervurdere sig selv. Derfor er det vigtig at nedbryde fordomme om ordblindhed. Det bedste værktøj er viden.
27. september 2019
Diagram over spørgsmålet: hvilke af følgende fordomme om ordblinde og ordblindhed har du især oplevet?: 59% fordindes med lavere intelligens, 62% Giver færre uddannelsesmuligheder, 30% Giver begrænsede jobmuligheder, 41% Forstår ting langsommere, 23% Skyldes dovenskab, 13% Kun få er ordblinde, 28% Har ikke fulgt med i skolen, 47% Brug af hjælpemidler er snyd, 47% Lydbøger er dårligere end skrift, 12% Ordblinde bruger sjældent biblioteket, 6% Andet.

”Er du dum eller hvad?”

Ordblinde kæmper ikke blot med at afkode bogstaver. De kæmper også mod talrige fordomme. Op til ordblindeugen i uge 40 har Nota lanceret en rapport der viser, at seks ud af 10 ordblinde har oplevet at blive opfattet som dummere end andre. Men fordommene har ingen hold i virkeligheden. 

Rapporten ser på hvordan ordblinde, undervisere og pårørende oplever fordomme i hverdagen og bygger på knap 2.000 respondenter fordelt over hele landet.