Gå til hovedindhold
Viden

Har dit barn prøvet Buggi?

Med søgesiden Buggi kan børn mellem 8 og 12 år nemt finde den helt rigtige bog til frilæsningen.
22. april 2022
Person søger efter bøger i Buggi på Ipad

Det skal være sjovt at gå på jagt efter den næste læseoplevelse

Det kan være svært at finde frilæsningsbøger. Tanken bag Buggi er, at den helt rigtige bog på det helt rigtige tidspunkt, giver barnet en god læseoplevelse, og dermed lyst til at læse mere.

I Buggi kan dit barn på en nem og legende måde finde frem til gode bogforslag, og herefter straks låne bogen i Nota Bibliotek.

Find en bog uden at skrive

I Buggi behøver man ingen søgeord. Man finder den stemning, man gerne vil opleve ved at vælge mellem forskellige emojis og ikoner. Skal bogen være sjov eller uhyggelig? Skal den handle om kærlighed, eller skal den give én noget at tænke over?

Børnene klikker sig frem til forskellige bogforslag på en legende måde, og finder måske andre bøger, end dem de plejer at læse.  På den måde, kan Buggi også medvirke til, at barnet får en bredere interesse i fortællinger og bøger.

Vi kan lide forskellige slags bøger

Er man til korte historier eller murstensromaner? Bliver man fanget af fortællingen, når der er billeder i en bog? Det er helt forskelligt, hvornår vi som læsere får gode oplevelser med bøger. I Buggi kan børnene vælge, hvor lang eller hvor svær en bog skal være, og om der skal være billeder i.

Søgeside Buggi

Sådan virker Buggi sammen med Nota Bibliotek

  • Åbn en browser fra pc, tablet eller mobil og skriv buggi.dk.
  • Vælg Nota under bibliotek i Buggi
  • Vælg hvilke emojis og ikoner, der skal gælde for din bog
  • Når du har valgt en bog, klikker du på det lille Nota-ikon, og du kan nu låne bogen i Nota Bibliotek

saadan_bruger_du_buggi.mp4