Gå til hovedindhold
Viden

Christian Fuhlendorff er ordblind komiker

9. februar 2017

Ordblindhed har aldrig været en begrænsning for Christian Fuhlendorff

Læsetid har interviewet stand-up-komikeren Christian Fuhlendorff. Han er ordblind, men det har aldrig været nogen begrænsning for ham. 

Christian har masser af gode råd og ideer til, hvordan man klarer sig fint alligevel. Og så fortæller han, at det kan være ret sjovt, når man kommer til at læse forkert. 

Hvad er dit bedste råd om karriere og uddannelse?

Find ud af, hvad du kan lide i livet, bliv god til det, og find nogle, der vil betale dig for det. Find din passion. Det hjælper dig igennem, når det bliver svært. Ordblindhed er ikke nogen begrænsning. Ordblinde kan jo blive alt muligt. Altså, der er jo for fanden nogle, der er blevet forfattere.

Bruger du hjælpemidler?

Jeg hører rigtig mange lydbøger. Og så bruger jeg Google. Hvis der er et ord, der er lidt svært, prøver jeg at skrive det i Google. Hvis det så ikke er stavet rigtigt, spørger Google ”mente du” + ordet stavet rigtigt. Så tænker jeg, ”ja, det var nok det, jeg mente”. Og så tager jeg det.

Har du andre gode ideer?

Ja, ring til en ven! ”Hallo, jeg har et ord her, jeg ikke kan stave. Kan du ikke sende mig det på en SMS?”
Fortæl dine venner og din familie, at du er ordblind. Folk elsker at hjælpe andre med noget, de selv er gode til. Og der er rigtig mange, der er gode til at stave. Så kan du bruge deres hjerner til at stave rigtigt. Og så kan du bruge din egen på noget andet.

Hvad er det sjoveste ved at være ordblind?

Nogen gange, når jeg læser nyheder, kan jeg godt komme til at læse overskriften helt forkert. Så når jeg lige at grine. Når jeg så læser det igen, finder jeg ud af, at det slet ikke var det, der stod. Det kan være ret sjov