Gå til hovedindhold
Aktuelt

Lige adgang for alle elever skaber læseglæde

Nota har fra den 1. august fået opgaven med at producere materiale til grundskolens elever med læsevanskeligheder.
15. august 2019
Line Balschmidt, rådgiver hos Nota.

- Det handler om at skabe lige muligheder for, at alle kan komme til at læse, siger Line Balschmidt, rådgiver hos Nota. Line sidder i afdelingen Bibliotek, Skole- og Studieservice. Her fortæller hun om, at Nota fra den 1. august har fået opgaven med at producere materiale til elever med læsevanskeligheder i grundskolen.

 

Flere undervisningsmaterialer hos Nota

- Tidligere har det ikke været muligt for undervisere i grundskolen at bestille undervisningsmateriale til deres elever hos Nota, fortæller Line.

Fremadrettet kan alle, der underviser elever med et dokumenteret læsehandicap, sende en bestilling til Nota.

Når Nota har tilgængeliggjort undervisningsmaterialet, bliver det en del af vores bibliotek, så efterhånden vil både elever og undervisere måske opleve, at det materiale de søger, allerede findes i Nota Bibliotek. Konkret foregår det sådan, at underviseren søger i Nota Bibliotek, om materialet findes. Hvis ikke, kan underviseren sende en bestilling, enten via notas hjemmeside, eller via mail, hvor der oplyses om ISBN, udgivelsesår, forfatter og forlag.

- Det tager ca. 10 arbejdsdage at lave et nyt materiale, alt efter hvor mange henvendelser vi får. Undervisningsmaterialer vil blive produceret som e-bøger. Eleven vil kunne vælge at læse bogen online, eller downloade den til sin pc, forklarer Line.

 

En verden af bøger skaber læseglæde og lyst til at lære

- Vi er glade for at kunne hjælpe elever i grundskolen, fortæller Line. Ud over det tilgængeliggjorte undervisningsmateriale, har vi også mange andre bøger.

I Nota Bibliotek kan eleverne finde skøn- og faglitteratur om temaer og emner, de er interesserede i. Nota Bibliotek har også et bredt udvalg af tegneserier på lyd, der både kan stimulere læselyst og understøtte læseforståelse. Noget af det vigtigste er, at eleven kan opleve glæde ved at læse og lyst til at lære.

 

Livsvarigt medlemskab hos Nota

Hvis en elev har et dokumenteret læsehandicap, kan eleven blive medlem hos Nota. Medlemskabet er livsvarigt.

Når man er medlem hos Nota, har man adgang til alle bøger i Nota Bibliotek.

- Det er vigtigt at huske eleven på, at eleven kan benytte sig af Notas tilbud gennem hele livet, også efter grundskoleforløbet, fortæller Line.

 

 Af Morten Bech Jensen