Gå til hovedindhold
Aktuelt

MitID kan nu bruges til underskrive på Notas indmeldelsesportal

Nu bliver det lidt nemmere at indmelde elever og studerende i Nota. For nu er det muligt for forældre, studerende og institutioner at underskrive med MitID på Notas indmeldelsesportal.
23. maj 2023
En hånd, der holder mobiltelefon, hvor MitID-appen er åbnet.

Notas indmeldelsesportal kan benyttes af de indmeldelsesansvarlige på uddannelsesinstitutioner såsom skoleledere og andre fagpersoner, der tester elever for ordblindhed. Inden indmeldelsen kan godkendes af Nota, skal den sendes via Indmeldelsesportalen til underskrivning af forældre eller værge. Hvis eleven eller den studerende er over 18 år, skal de selv underskrive.

Tidligere når indmeldelsen skulle underskrives af både de indmeldelsesansvarlige og forældre, værge eller den studerende, har det ikke været muligt at bruge MitID – altså lige indtil nu.

Nota forventer, at underskrift med MitID på Notas indmeldelsesportal fremover vil gøre indmeldelsesforløbet lettere for alle.

Om Indmeldelsesportalen

Via Notas indmeldelsesportal kan elever, kursister og studerende med ordblindhed eller et andet dokumenteret handicap, der gør det vanskeligt at læse trykt tekst, meldes ind i Nota.

Indmeldelsesportalen benyttes af de indmeldelsesansvarlige på uddannelsesinstitutionen.

Når de indmeldelsesansvarlige udfylder ansøgningsskemaet i Indmeldelsesportalen sammen med elevens forældre, kursisten eller den studerende kan disse nu underskrive med MitID.

Hvis den ansøgende elev, kursist eller studerende er over 18 år, skal denne selv underskrive.