Gå til hovedindhold
Aktuelt

Nota Bibliotek 2.0 -En app med masser af muligheder

Flere har opdaget Notas nye app, Nota Bibliotek 2.0, og er begyndt at bruge den. Her kan du læse mere om meget af det, den nye app kan.
5. december 2022

Læs om: 

 

Forside og favoritter

Forsiden indeholder en række boglister som kan inspirere, samt ens "favoritter", hvor man har mulighed for at gemme bogkategorier, emneord, forfattere og indlæsere. 

Det er også muligt at foretage en søgning fra forsiden, samt tilgå profilsiden hvorfra man kan finde sine medlemsoplysninger, appindstillinger og hjælp.

Bogformater

Nota Bibliotek 2.0 indeholder nu både lydbøger og e-bøger. Det fremgår med ikoner, hvilke formater en bog findes i, ligesom man kan søge efter bestemte formater. 

E-bøgerne kan læses op med enhedens syntetiske tale. 

Afspilning og læsning

Læseoplevelsen er blevet mere personlig. Det betyder, at du har flere muligheder for at tilpasse hastighed, visning af tekst, sætte sleep timer mm. 

Tilføj bogmærker med note

Nu kan du skrive en note, når du tilføjer et bogmærke, enten med det samme, eller senere ved at redigere et allerede gemt bogmærke.

Boghylde og personlige boglister

Personlige boglister gør det muligt at oprette egne, personlige lister på ens boghylde. Det kan for eksempel være boglister til studiebøger, bøger med emner der har ens interesse eller bøger, man gerne vil læse. 

Mørkt farvetema

Appens farver kan ændres til et mørkt farvetema. Dette kan blandt andet hjælpe synssvækkede, da det øger kontrasten. Eller det kan hjælpe til at undgå det skarpe lys, hvis det er inden sengetid.

Udvidet søgning

Det er nu blevet muligt at sætte specifikke søgefiltre op forud for ens søgning, herunder eksempelvis at bestemme format, hovedgenre og sprog.

Læs om bøger

"Læs om bøger" er en kategori på forsiden, hvor man kan læse anbefalinger, forfatterportrætter og om temaer, som Notas bibliotekarer har sammensat. 

Aviser og blade

Det er muligt at tilgå Notas udvalg af gratis aviser og blade i appen. Man kan også abonnere på aviser og blade. Enkelte kræver betalingsabonnement.