Gå til hovedindhold
Aktuelt

Os der elsker viden

Nu venter et nyt semester for landets studerende, og det er for mange lig med pensumlister og bogindkøb. Desværre betyder det også en stigning i ulovlige delinger af studiebøger
26. januar 2023
Billedtekst: Os der elsker viden. 'Må jeg dele min e-bog med min studiegruppe? Nej du må ikke dele din digitale bog. Heller ikke selvom du gør det gratis

Billede fra Rettighedsalliancens kampagne, 'Os Der Elsker Viden'

Den ulovlige deling af studiebøger mellem de studerende, er absolut ikke uden konsekvenser.

RettighedsAlliancen står bag kampagnen ”Os Der Elsker Viden” med det formål at udbrede viden til de studerende om reglerne for deling af studiebøger, samt at understrege at det kan have store konsekvenser for den enkelte at bryde loven.

Kampagnen informerer derfor om de personlige risici, der er ved at dele studiebøger ulovligt, hvor flere sager ender i retten og hvor de dømte må gå derfra med bøder, erstatningskrav, betingede fængselsdomme samt pletter på straffeattesten.

Senest blev en 26-årig mand i begyndelsen af januar dømt for at sælge ulovlige digitale kopier af studiebøger på DBA – læs mere hér.

Der er ligeledes store konsekvenser for forfattere og forlag, når studiebøger deles ulovligt. Danmark er et lille sprogområde med begrænsede afsætningsmuligheder, og når der ikke betales for de studiebøger, der erhverves, undergraves det økonomiske grundlag bag.

Dette betyder i sidste ende, at udbuddet af danske studiebøger begrænses, hvilket kan medføre forringet uddannelseskvalitet.

Derfor; Pas på vores allesammens viden og erhverv dine studiebøger lovligt!

Og husk – dine bøger fra Nota er dine – og må ikke deles. Det er nemlig ulovligt.