Gå til hovedindhold
Aktuelt

Prøv Manenos læse-app for de 8-13 årige

Nu inviterer vi alle Notas 8-13 årige medlemmer til at bruge appen Maneno til tablets. Læs med som forælder eller lærer, så du kan hjælpe barnet med at komme godt i gang.
31. maj 2017
Skilt med Maneno-navnet
Af Iben Bjerregaard Larsen

Maneno er en app til læsning og læsetræning, hvor børnene får adgang til Notas lydbøger og e-bøger.

Hvad kan du bruge Maneno til

  • Kom i gang med at læse eller bliv endnu bedre til at læse. Vælg mellem mange sjove og spændende lydbøger og e-bøger fra Nota
  • Maneno appen hjælper dig med de svære ord. Appen deler ordene op og læser enkelte ord eller hele sider op for dig. På den måde bliver det nemmere at læse
  • Mød dragen Maneno. Pas godt på din magiske drage og se den vokse. Giv den sjove ting og smart tøj på. Jo mere du læser, jo flere guldmønter og diamanter får du, som du kan bruge på dragen

Den blå drage skal give læselyst

I Maneno møder børnene både hjælp til at træne læsning og et magisk univers med den blå drage Maneno, som skal understøtte den legende tilgang til læring.

 – Som læser får jeg et drageæg, der udvikles til en drage. Den magiske drage kan vokse, og jeg kan købe sjove ting til dragen. Jo mere jeg læser, jo mere kan jeg lege med dragen, fortæller projektleder Christian Randing om appens gamification-elementer.

 

Børnene skal aktiveres og fastholdes 

 – Det er en stor udfordring for Nota at aktivere og fastholde de yngste læsere, fortæller bibliotekschef Lene Harder.

Maneno appen er udviklet til alle, men hos Nota vurderes den at være særlig god til børn med læsevanskeligheder.

 – Vi havde haft Maneno inde i et pilotprojekt med en mindre gruppe medlemmer i 2016, og det gik så godt, at vi nu vil prøve det her i en toårig periode, forklarer Lene Harder.

Samarbejdet med Maneno løber i første omgang frem til 2019, og vil blive evalueret undervejs for at se, om en motiverende læse-app er en af løsningerne på at aktivere Notas yngste medlemmer.

Den magiske blå drage Maneno med sit æg

Sådan gør du

Download Maneno appen til iPad i App Store og til Android tablets i Google Play. Søg efter 'maneno'.

Du logger på appen med dit Uni-login.

Brug for hjælp

Hvis du problemer med at bruge Maneno, kan du kontakte:

 

Kontakt: maneno@nota.dk