Sådan bruger du den direkte afspiller

Stream lydbogen online ved hjælp af den direkte afspiller.

Brug af den direkte afspiller

Med den direkte afspiller kan du streame dine lydbøger online.

Den direkte afspiller har rigtig mange gode funktioner. Den kan afspille lydbøger online uden at du skal vente på at hele bogen er downloadet. Du kan lytte til lydbogens første kapitel med det samme. Fordelen er at det kan bruges af de fleste mobiltelefoner, tablets mm. Så det er nemt at gå i gang med, blot man er opmærksom på sit data forbrug. Afspilleren husker hvor langt du er nået til. Lydbogen vil automatisk starte der hvor du slap sidst uden at du behøver at gøre andet end at vælge afspil. Du kan bruge den direkte afspiller på din computere, telefon, tablet mm.

For at bruge den direkte afspiller kræves det at den bog du har, også er en lydbog. Når du har valgt en bog vil du få nedenstående bar. Du vil få muligheden for at afspille bogen i den direkte afspiller, ved at vælge Afspil.

Billedet fremviser de forskellige knapper i den direkte afspiller. Heri består bl.a. afspil og download.

Herefter åbnes lydbogen i den direkte afspiller og starter med det samme. Der er en række funktioner der er rigtig gode at have. Der kommer en menu frem på venstre side. Her kan du vælge at spolegå tilbage til nota.dk, gå et trak frem eller tilbage, gå 15 sekunder frem eller tilbage og vælge play.

De forskellige navigerings muligheder i den direkte afspiller. Play, 15 ekusnder frem, osv.

På højre side får du ekstra funktioner du med fordel kan benytte dig af. Det er muligheden for at ændre tekststørrelse, skrift type, skifte farver på både baggrunden og skriften, og ændre afspilningshastigheden. Disse bogindstillinger finder du i Aa.

I det store felt nederst bliver bogens tekst og billeder, hvis det er en lydbog med tekst. Der vil du kunne følge med i teksten, samtidig at du kan lytte til oplæsningen. Er det en lydbog uden tekst, vises der overskrift i form af f.eks. "Track", "Spor" eller "CD".

Bogindstillingerne i den direkte afspiller

Du kan få indholdsfortegnelsen frem ved at vælge ikonet Indholdsfortegnelse og Bogmærke.

Ikon for indholdsfortegnelse

Du har også muligheden for at sætte bogmærker, der gør at afspilleren husker de stedet du har tilføjet bogmærker. Dette er især fordelagtigt funktion for studerende at have. Du kan tilføje så mange bogmærker som du har lyst til, ved at vælge ikonet Sæt bogmærke.

ikon for bogmærke

For at finde bogmærkerne skal du åbne indholdsfortegnelsen, og vælge fanebladet bogmærker.

ikonerne "indholdsfortegnelse" og "bogmærker" er markeret