Gå til hovedindhold
40 forskellige flag fra hele verden

Nota har gode muligheder for at skaffe litteratur på andre sprog end dansk til vores medlemmer. Vi udvider løbende sortimentet af fremmedsprogede bøger i Notas eget bibliotek og indgår også i samarbejde med biblioteker i udlandet. 

Nota Bibliotek - hovedsprogene og de nordiske sprog

Nota Bibliotek har overvejende bøger på hovedsprogene engelsk, tysk og fransk. Derudover har vi også bøger på eksempelvis norsk, svensk, færøsk og grønlandsk.

Find bøger på andre sprog på Nota Bibliotek ved at anvende "udvidet søgning" og afgræns på "sprog".

Andre biblioteker i Danmark

Der findes over 10.000 fremmedsprogede lydbogstitler på de danske folkebiblioteker. På www.bibliotek.dk kan du søge i folkebibliotekernes lyd- og e-bøger og enten downloade dem eller få dem leveret til dit lokale bibliotek. Det er muligt at afgrænse din søgning på materialetype og sprog.

Lån fra Norden

Som medlem har du gennem Nota mulighed for at låne både lyd-, e- og punktbøger på mindst 50 forskellige sprog fra de nordiske lande: Norge, Sverige, Finland og Island. Fra Sverige har du kun mulighed for at låne downloadede bøger, som du får tilsendt på e-mail fra Nota.

De fem nordiske lande har tilsammen over 200.000 titler, der er tilgængelige for alle Notas brugere.

Liste med links til nordiske biblioteker for tilgængelig tekst

Lån fra andre biblioteker

Bookshare - amerikansk bibliotek

Bookshare er et amerikansk netbibliotek med over 400.000 fremmedsprogede titler – overvejende engelske. Af dem er over 280.000 tilgængelige for danske brugere.

Bookshares bøger er i Daisy-format, og brugeren skal selv downloade dem. Den enkelte titel kan ofte downloades i flere forskellige formater; eksempelvis som e-bog, som punktbog og som lydbog med talesyntese.

For at låne skal du være personligt indmeldt hos Bookshare. Nota formidler indmeldelse for sine egne medlemmer og betaler både et indmeldelsesgebyr og et årligt gebyr for dig.

Vær opmærksom på, at det kun er brugere indmeldt grundet synshandicap eller ordblindhed, der kan blive meldt ind i Bookshare.

Internet Archive

Internet Archive er et andet stort amerikansk netbibliotek med mange tilgængelige materialer som eksempelvis lydbøger, e-bøger og film.

Der kan frit downloades fra Internet Archive, da der ikke er ophavsret på materialerne. Biblioteket er derfor åbent for alle. 

Lån fra udenlandske biblioteker gennem Nota

Du kan henvende dig til Nota, der bestiller bogen i udlandet og herefter videresender den til dig. Du kan låne bøger på bl.a. engelsk, svensk, norsk, tysk, fransk, italiensk, polsk, russisk og serbokroatisk.