Gå til hovedindhold
Services

Studieservice - Videregående uddannelse

Studerende med syns- eller læsehandicap på en videregående uddannelse kan få studiebøger og -materialer i et tilgængeligt format.
Piktogram af diplom

Studerende på en videregående uddannelse, der er medlem af Nota, har adgang til et stort bibliotek af studiebøger og andre materialer inden for en bred fagvifte.

Hvis du som studerende skal bruge en bog, der ikke er i vores bibliotek, så kan det bestilles via Notas Studieservice. Det kræver at du har en aktiv SPS-bevilling.

Notas Studieservice gør bøger i format tilgængeligt for studerende med syns- og læsehandicap og andre handicap, der gør det vanskeligt at læse trykt tekst.

SPS-bevilling og adgang til bogbestilling

For at kunne bestille bøger gennem Studieservice, skal du have fået tildelt specialpædagogisk støtte (SPS). Denne støtte gives til studerende, som på grund af et syns- eller læsehandicap har vanskeligheder med at læse trykt tekst.

Først søg bog, så bestil bog

Hvis du som studerende mangler en studiebog, skal du starte med at søge blandt de mange studiebøger, der allerede ligger på Nota Bibliotek.

Hvis vi ikke har det, du skal bruge, kan du bestille materialet via Studieservice.

Eksamensopgaver

SPS-bevillingen dækker også produktion af eksamensopgaver.

Priser, formater og produktionstider

Studiebøger produceres og leveres som e-bøger. I ganske særlige tilfælde kan Nota beslutte, at en bog skal produceres som lydbog. Ved vurderingen lægges primært vægt på, om bogen er egnet til oplæsning med syntetisk tale, samt antallet af brugere, der har behov for bogen.

Vær opmærksom på, at produktionstiden bliver forlænget, hvis bogen skal indlæses som lydbog.

Kontakt os, hvis du har brug for hjælp

Kontakt Skole- og Studieservice:

Åbningstider: mandag-torsdag kl. 8-15, fredag kl. 8-12

Tlf.: 39 13 46 00

Mail: stud@nota.dk

Kontaktcenter

Hvis du har brug for teknisk support.

Åbningstider: mandag-torsdag kl. 8-15, fredag kl. 8-12

Tlf.: 39 13 46 00

Mail: nota@nota.dk