Gå til hovedindhold
Services

Skoleservice - Grundskole

Elever i grundskolen med ordblindhed eller et andet læsehandicap kan få undervisningsmateriale i et tilgængeligt format.
Piktogram af skoletaske

Elever i grundskolen, der er medlem af Nota, har adgang til et stort bibliotek af bøger og anden materiale til brug i undervisningen.

Hvis en elev skal bruge en bog, der ikke er i vores bibliotek, så kan det bestilles via Notas Skoleservice - grundskolen.

Skoleservice – grundskolen tilgængeliggør bøger til elever med ordblindhed eller andre handicap, der gør det vanskeligt at læse trykt tekst.

For hver ny bestilt og tilgængeliggjort bog bliver Nota Bibliotek større, til glæde for alle elever, der er medlem af Nota.

Bemærk: Materialer til grundskoleelever med synshandicap bestilles ikke hos Nota, men de skal bestilles som hidtil gjort – fx igennem Synscenter Refsnæs.

Hvordan får eleven adgang?

Eleven skal være medlem af Nota for læse bøger i Nota Bibliotek. Elevens læsevejleder eller skoleleder kan indmelde eleven.

Elevens lærere og læsevejleder kan også få et medlemskab af Nota, der giver adgang til 10% af en given bog i Nota Bibliotek. På den måde kan det blive lettere at planlægge undervisning til eleven.

Først søg bog, så bestil bog

Elevens lærer, læsevejleder eller anden fagperson tilknyttet elevens skole skal stå for bestillingen.

Før du bestiller materialer til din elev, skal du finde ud af om det allerede er i Nota Bibliotek.

Hvis vi ikke har det, du skal bruge, kan du bestille materialet via Skoleservice – grundskolen.

Bemærk, at de bestilte bøger vurderes i forhold til relevans inden de produceres i et tilgængeligt format, som eleven kan læse med sine læseteknologier. Vi producerer oftest e-bøger til grundskolen.

Nyhedsbrev til undervisere af ordblinde børn

Som underviser eller vejleder for ordblinde børn, kan du tilmelde dig Notas nyhedsbrev og få nyt om ordblindhed og Notas tilbud til dig og dine elever.

Kontakt os, hvis du har brug for hjælp

Skole- og Studieservice:

Åbningstider: mandag-torsdag kl. 8-15, fredag kl. 8-12

Tlf.: 39 13 46 00

Mail: studieservice@nota.dk

Brug for hjælp med teknikken?

For teknisk support ring eller skriv til Notas Kontaktcenter.

Åbningstider: mandag-torsdag kl. 8-15, fredag kl. 8-12

Tlf.: 39 13 46 00

Mail: nota@nota.dk