Gå til hovedindhold
Services

Punktnoder

Få adgang til over 3000 digitaliserede punktnoder
Bailles musics logo

Nota har digitaliseret over 3.000 punktnoder, som vi nu stiller gratis til rådighed for alle interesserede punktnodebrugere verden over. 

Mange forskellige noder 

Noderne hos Braille Music er frit tilgængelige. Det vil sige, at udenlandske brugere altså ikke behøver være indmeldt hos Nota for at bestille punktnoderne, som de efterfølgende får tilsendt på cd. Danske punktnodebrugere kan downloade punktnoderne fra Nota Bibliotek. 

I samlingen findes der blandt andet punktnoder til uddannelsesbrug i kategorier som eksempelvis instrumentalskoler, hørelære og musikteori. Der er også punktnoder til instrumentale og vokale værker; hovedsageligt til orgel, klaver, orkesterinstrumenter, harmonika, guitar og klokkespil. Endelig er der også punktnoder til kammermusikværker - alt fra duo til sinfonietta, symfoniorkester og blandet kor.

Passer ikke til alle printere

De digitale punktnoder er scannet fra trykte punktnoder og har beholdt layoutet fra den trykte original. Det er derfor nødvendigt at være opmærksom på, at de digitale punktnoder ikke passer til alle printere. Det skyldes især papirets størrelse, linjernes længde og antal linjer på siden.

Tre forskellige formater

Punktnoderne er til rådighed i tre formater, der følger veldefinerede standarder: OctoBraille 1252, der er tilpasset windows, Braille ASCII, som følger den amerikanske standard, der er et DOS-format og Unicode Braille, der benytter unicode-standarden.

Kontakt gerne Nota

Hvis du har behov for yderligere information, er du velkommen til at kontakte Lena Ellersgaard. Du kan finde kontaktoplysninger herunder. 

Kontakt

Lena Ellersgaard

Lena Ellersgaard

Bibliotekar
Tlf. 39 13 46 54