Gå til hovedindhold
Services

For SPS-ansvarlige

Nedenfor er samlet en række oplysninger om Nota Studieservice, som er særligt relevante for dig, der til dagligt arbejder med elever med SPS-bevilling.

Adgang til Nota bibliotek

Nota Studieservice ønsker at studerende med SPS-bevilling får hurtigere og lettere adgang til deres login-oplysninger.

For at kunne tilbyde hurtigere adgang til Nota, har vi brug for opdaterede kontaktoplysninger i form af mail og telefonnummer på alle studerende med SPS-bevilling.

Eftersom US2000 pt. ikke har specifikke felter til disse oplysninger, anbefaler vi at de indtastes i feltet ”Kommentar”, hvorfra vi overfører dem til medlemmets profil.

Hvis den studerende ikke har været medlem af Nota før, sendes herefter et SPS-velkomstbrev med login-oplysninger til den angivne mail-adresse. (Hvis Nota ikke har fået oplyst mail adresse, sendes velkomstbrev med posten.)

Hvis den studerende allerede er medlem af Nota, men har glemt sit password, kan dette bestilles på nota.dk, hvis Nota ligger inde med en gyldig mail-adresse på medlemmet.

Som altid er man velkommen til at ringe til Nota, hvis der er problemer med login.

Bestilling og produktion af studiebøger

Studerende med SPS-bevilling i indeværende semester kan få produceret e-bøger til studiebrug hos Nota, hvis bogen ikke i forvejen findes i et format, som er tilgængeligt for oplæsning med læseværktøjer. Går den studerende på en ungdomsuddannelse, skal bestillingen foretages af SPS-vejleder eller underviser, som oplyser hvilken elev bogen bestilles for.

Som udgangspunkt produceres studiebøger til ordblinde som grundigt bearbejdede e-bøger, som kan anvendes med talesyntese. Har du elever med synshandicap, kan du læse mere her:

Introduktion for den studerende til Nota bibliotek

Nogle studerende er vant til at bruge Nota bibliotek, mens andre aldrig har besøgt siden. I forbindelse med udlevering samt introduktion af it-startpakke, anbefaler Nota Studieservice derfor, at den studerende samtidig introduceres til Nota. Hvor omfattende en introduktion, der er nødvendig vil være meget individuelt, men som udgangspunkt bør eleven introduceres til:

  • Log-on på Nota bibliotek
  • Søgning og download af en studiebog
  • Bestilling af studiebog

Læs mere om Studieservice

På Notas hjemmeside findes en række hjælpeartikler om Studieservice og eksamen, som både SPS-vejledere og studerende kan have gavn af. Her kan man læse mere om SPS-bevillingen, bestilling af studiebøger, priser, produktionstider m.m.

Kontakt Studieservice:

Åbningstider: mandag-torsdag kl. 8-15, fredag kl. 8-12

Tlf.: 39 13 46 04

Mail: stud@nota.dk